Корчанам пропонують скористатися послугами кар’єрного радника

25 Лютого 2020, 13:33
995

Кар’єрні радники є індивідуальними консультантами у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці. Вони допоможуть клієнтам прийняти максимально вигідне рішення для того, щоб особа якнайшвидше змінила місце роботи, повернулася на ринок праці чи започаткувала власну справу.

Про це повідомляють на сторінці Корецької районної філії Рівненського обласного центру зайнятості.

«Звернутись до кар’єрного радника можуть не лише зареєстровані безробітні, а і ті, хто не планує ставати на облік до центру зайнятості як безробітний, а потребує лише підтримки в управлінні своєю кар’єрою чи у професійному розвитку. Але отримання таких послуг в центрах зайнятості безкоштовно та є важливою перевагою для потенційних клієнтів служби. Особа, яка шукає роботу, може звернутися до будь-якого центру зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування», – запевняє заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Корецької районної філії Рівненського ОЦЗ Сухаревська А.М.

Основним документом, у якому закріплюються взаємні права й обов’язки кар’єрного радника та особи, яка шукає роботу, є індивідуальний план надання послуг. В індивідуальному плані надання послуг зазначається комплекс заходів, які мають вжити кар’єрний радник та особа, яка шукає роботу, а також строки виконання взаємних зобов’язань.

Ключовим є те, що особа, яка шукає роботу, та кар’єрний радник співпрацюють відкрито та свої очікування і наміри узгоджують на початку співпраці. Фактично індивідуальний план надання послуг є договором про співпрацю.

«Підписавши договір, громадянин підтверджує серйозність наміру працевлаштуватися або розпочати власну справу та готовність діяти, аби цього досягти. Так після закінчення служби за контрактом за допомогою у вирішенні питань зайнятості до нашого центру звернувся Силюк Микола Сергійович, якому було запропоновано вакансії в Рівненському зональному відділі військової служби правопорядку та запрошено на презентацію даного роботодавця. Ми прагнемо для кожного клієнта індивідуально відпрацювати варіанти працевлаштування, дослідити всі перешкоди, що стоять перед конкретною людиною на ринку праці», – йдеться у дописі.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024