Всеукраїнський конкурс «Об’єднаймося ж, брати мої»: серед переможців мешканці Кореччини

10 Березня 2020, 19:00
1888

В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» змагалися учні навчальних та позашкільних закладів, шкіл естетичного виховання, професійно-технічних училищ області. На конкурс представлялися роботи у чотирьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Література», «Історія України й державотворення».

Про це повідомляється на сайті Рівненської ОДА.

Серед усіх учасників – двадцять стали переможцями. Їх нагородили дипломами та подарунками. Відзнаки отримали й педагоги, що підготували дітей до конкурсу.

«Конкурс був присвячений Шевченківським дням. Тарас Шевченко – це непересічна постать в історії та мистецтві нашої держави. Саме тому вже 206 років ми вшановуємо нашого Великого Кобзаря, пам’ятаємо його настанови. Він – геній. Йому присвячуються сучасні мистецькі твори, виставки та інші заходи. Серед усіх – і наш конкурс», – зазначила начальниця культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Серед переможців у номінації «Література» є Ольга Сергієнко, учениця Новокорецької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Корецької районної ради, а у номінації «Історія України та державотворення» – Марина Мирончук, вихованка Корецького районного будинку школярів.

Також мистецькі роботи двох учениць з Рівненщини перемогли на заключному етапі Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої». Нагородження відбудеться у Києві вже у травні цього року.

Дівчата стали учасницями однойменного конкурсу на рівні області. Композиція з ляльок-мотанок Анастасії Дудіч та художня картина Валерії Левчук за рішенням журі стали кращими у номінаціях «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Образотворче мистецтво».



 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024