Як працюватиме «Укрпошта» під час карантину

13 Березня 2020, 13:30
1413

В «Укрпошті» розповіли, як будуватимуть свою роботу на період протидії поширення коронавірусу в Україні.

Укрпошта, як стратегічно важливий об’єкт інфраструктури, продовжує працювати у звичайному режимі. Про це повідомили у прес-службі акціонерного товариства.

Компанія й надалі доставлятиме пенсії та грошові виплати мільйонам клієнтів, особливо пенсіонерам, які є найбільш вразливою категорією можливого інфікування коронавірусом. Вони також зможуть здійснювати комунальні платежі вдома, отримувати побутові товари і продукти першої необхідності, щоб не піддаватися ризику і не йти в магазини або в місця значного скупчення людей.

Підприємство продовжить приймати і відправляти посилки в Україні та за її межі.

Керівництво Укрпошти попереджає, що на час введення карантину в навчальних закладах можливий брак персоналу в певних відділеннях та дільницях.

Однак підприємство буде робити все можливе, щоб такі випадки були виключенням та мінімізувати можливі незручності для клієнтів.

«Водночас, Укрпошта стежить за розвитком ситуації і робить все можливе, щоб робота працівників підприємства залишалась й надалі безпечною. Зокрема, на випадок поширення інфекції підприємство має запас респіраторів та більше ніж 100 тисяч масок. Найближчим часом поштові відділення, сортувальні центри та офісні об’єкти будуть забезпечені більш ніж 11000 дезінфекторами», – кажуть у компанії.

До слова, якщо у листоноші виникають будь-які сумніви щодо незадовільного стану здоров’я клієнта, роботодавець рекомендує уникати контакту з ним та попередити начальника відділення про таку ситуацію.

Якщо працівник Укрпошти не може залишити малолітню дитину на час карантину в навчальних закладах, він має звернутися до свого керівника, щоб оформити відпустку або віддалений доступ роботи та провести цей час вдома.

За наявності будь-якого ризику для здоров’я співробітників, керівництво Укрпошти залишає за собою право вносити корективи в режим роботи відділень та надання поштових і фінансових послуг.

Як уже повідомлялося, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, процес отримання посилок є безпечним для здоров’я людей.

«Укрпошта закликає не піддаватися паніці, не поширювати неперевірену інформацію та дотримуватися базових правил гігієни», – повідомили працівники компанії.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Всеукраїнський карантин: які обмеження на Рівненщині через коронавірус

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024