Домашній зефір: рецептом ділиться корчанка
Хочете приготувати домашній зефір? Перевіреним рецептом ділиться директор Об’єднаного трудового архіву Корецького району Наталія Турович.
Пані Наталія запевняє, що рецепт дуже простий і зефір виходить ніжним і смачним, як в дитинстві.
Готуйте із задоволенням.
Спочатку потрібно приготувати сироп – в каструлю викладіть 300 г цукру та залийте його 100 г холодної води. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи варіть 5 хвилин.
Замочіть 30 г желатину у 100 г холодної води. Сироп зніміть з вогню та додайте желатин, при цьому мішайте суміш до повного розчинення желатину.
Після розчинення желатину збийте міксером на середній швидкості суміш. Збивайте 5 хвилин. Додайте пів чайної ложки лимонної кислоти й пів чайної ложки соди. Збивайте до повного охолодження.
На пергаментний папір, посипаний цукровою пудрою, викладіть на них зефірну масу у вигляді зефіру (найкраще це робити за допомогою кондитерського мішка). На дві години помістіть зефіри у холодильник. Потім посипаємо їх цукровою пудрою. Готовий зефір знімаємо з пергаменту і з’єднуємо половинки між собою. Зефір готовий!
Смачного!
ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: КУЛІНАРІЯ ПО-КОРЕЦЬКИ: головничанка поділилася рецептом пісних млинців