Корецький календар: що святкуємо, кого вітаємо

25 Березня 2020, 09:30
1128

Свій день народження 25 березня відзначає начальник Корецького ДПІ Рівненського управління в Рівненській області Ірина Степанівна Крупич.

Шановна Ірино Степанівно!

Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи!

Хай і надалі буде плідною Ваша нелегка праця. Божої благодаті та всіляких гараздів Вам і Вашій родині на многії літа! Зичимо, аби кожен Ваш день наповнювався  найважливішими словами, які зігріватимуть душу, принесуть тепло й добро до Вашої родини!

25 березня католики відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці, а в Україні — День служби безпеки України.

Яке свято 25 березня

У нашій країні відзначають 25 березня День Служби безпеки України, тому якщо у вас є знайомий, який там працює, обов’язково привітай зі святом.

У православ’ї відзначається кілька важливих пам’ятних днів. Серед багатьох свят шанують пам’ять: преподобної Марії Єгипетської; преподобного Феофана сповідника Сігріанского; праведного Финеєса, первосвященника Ізраїльського; святителя Григорія Двоєслова; преподобного Симеона Нового Богослова.

Крім цього в православному календарі свят на 25 березня заплановане святкування Ліддської ікони Божої Матері. Згідно з давньою легендою, прототип ікони нерукотворний, тобто, він з’явився завдяки диву. З’явився цей образ в місті Лідді, коли в ньому заснували християнську громаду. Цю громаду благословила Богородиця — одного разу віруючі побачили, що в храмі з’явилося зображення Богородиці з Ісусом, і як би римляни намагалися її стерти, у них нічого не вийшло.

Католики ж 25 березня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці. У православ’ї цей день відзначається 7 квітня за григоріанським календарем, не забудьте! Крім цього, католики вшановують пам’ять: Ельфвода, єпископа Солсбері; святих пустельників Баронтія і Дезидерія; святого Дісмаса.

Що відзначають у світі

Міжнародний день пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі; Міжнародний день солідарності з працівниками, які утримуються під вартою і зниклими безвісти; День спортивного кіно; День незалежності Греції.

Хто відзначає день ангела

Не забудь привітати своїх рідних і близьких з іменинами 25 березня. Ось список популярних імен, які святкують свій день ангела саме в цей день: Олександр, Володимир, Григорій, Дмитро, Іван, Костянтин, Сергій.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024