Що чекає Кореччину у режимі надзвичайної ситуації

26 Березня 2020, 18:50
2732

У зв’язку з поширенням коронавірусу в Україні продовжено карантин до 24 квітня включно та введено режим надзвичайної ситуації.

На території області, зокрема Корецького району, уже почали впроваджувати плани реагування у надзвичайних ситуаціях.

Так у четвер, 26 березня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Корецькій РДА.

З 27 березня на усіх в'їздах і виїздах з Рівненської області розташують блокпости. Загалом їх буде 12, нині діє 5, один із яких – поблизу Корця. На блокпостах цілодобово чергують представники поліції, нацгвардійці, рятувальники та лікарі, які проводять температурний скринінг громадян, перевіряють документи тих, хто виїжджає за межі області або ж в'їжджає, з’ясовують причину приїзду.

У районі заборонено виробництво та реалізацію готових страв власного виробництва в кулінарних та кондитерських цехах закладів роздрібної торгівлі (магазинах, маркетах, кіосках, палатках, транспортних засобах), приготування та реалізацію вуличної їжі, зокрема й фаст-фуду, кави на АЗС.


Влада закликає по можливості надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.

У населених пунктах району дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами і агрохімікатами, насінням і садовим матеріалом, роздрібна торгівля посівними матеріалами, добривами, засобами захисту рослин, а також робота підприємств, які здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів з дотриманням карантинних вимог.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024