Під час карантину на Рівненщині соціальні працівники подбають про літніх людей

27 Березня 2020, 12:09
971

У зоні найбільшого ризику зараження коронавірусом перебувають літні люди. Наразі на Рівненщині проживає 37 тисяч одиноких пенсіонерів і інвалідів.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Так, за результатами аналізу проведеного РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні високого ризику перебувають особи у віці 80+, для яких показник ймовірності захворювання становить 13,5%. Для 70-79-річних - 7,8%.

Саме тому під час карантину такі люди потребують максимальної уваги та турботи, переконані в департаменті соціального захисту населення Рівненської ОДА.

«Відвідуючи людні місця – магазини, аптеки, лікарні – пенсіонери наражаються на небезпеку захворювання. Тому, їм варто уникати місць скупчення. Вони можуть звертатися до соціальних працівників, які подбають про те, щоб придбати все необхідне – ліки, продукти, а також своєчасний догляд», - зазначила перша заступниця директора департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Анна Закусілова.

Наразі такі послуги надають 27 територіальних центрів та центрів соціального обслуговування в районах й сільських радах, відділів соціального захисту тощо. Такі установи є й в об’єднаних громадах.

ПЕРЕЛІК УСТАНОВ, ЩО НАДАЮТЬ ДОПОМОГУ ЛЮДЯМ ПОХИЛОГО ВІКУ, ОДИНОКИМ ТА ОСОБАМ З ІНВАДІДНІСТЮ

Разом з тим, на Рівненщині закликають й звичайних громадян бути особливо свідомими, проявити максимум уваги та турботи до цієї категорії громадян. Тож, у разі можливості – допомогти своїм знайомим, родичам або сусідам купити необхідні речі, ліки тощо.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024