Поліція назвала основну причину ДТП на Рівненщині цьогоріч

31 Березня 2020, 18:08
1061

Основною причиною дорожньо-транспортних пригод цьогоріч на Рівненщині стало перевищення швидкості. 

Упродовж двох місяців поточного року на вулично-дорожній мережі Рівненської області зареєстровано 433 дорожньо-транспортних пригоди. За аналогічний період минулого їх було 359, повідомляє РівнеВечірнє

Загалом поширеним видом ДТП за цей період залишається зіткнення, наїзд на транспортний засіб, що стоїть, наїзд на перешкоду, наїзд на пішохода.

Із початку року унаслідок ДТП загинуло 22 особи (2019 - 19). Із загальної кількості автопригод 117 — із постраждалими, в яких травмувалися 157 осіб (2019 рік – 95 осіб). Як свідчить аналіз, значна кількість ДТП з потерпілими стається за участю пішоходів: за вказаний період в області їх зареєстровано 49. Основні причини автопригод із постраждалими — перевищення безпечної швидкості руху – 82 ДТП і порушення правил маневрування – 33.

На території Рівненщини також зареєстровано 32 ДТП, які сталися саме через перебування водія у нетверезому стані, зокрема, найбільше в обласному центрі — 11, 8 — на загальнодержавних дорогах міжнародного значення.

У січні-лютому 2020 року сталося 13 ДТП за участю дітей, із яких 10 — із постраждалими. Аналогічна їхня кількість зареєстрована і торік, однак кількість травмованих у поточному році на 17% менша.

З метою запобігання загибелі та травмуванню людей на вулично-дорожній мережі Рівненської області працівники управління превентивної діяльності ГУНП спільно з працівниками управління патрульної поліції в Рівненській області постійно аналізують стан аварійності та основні причини скоєння дорожньо-транспортних пригод, проводять комплекс профілактичних відпрацювань та превентивних заходів щодо зниження аварійності на територіях обслуговування.

Крім того, особовий склад територіальних підрозділів груп реагування патрульної поліції націлено на виявлення водіїв транспортних засобів, що керують із ознаками сп’яніння, виявлення і припинення особливо небезпечних порушень ПДР та таких, що безпосередньо впливають на підвищення аварійності, з метою притягнення винних осіб до відповідальності, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненщини.

 

Коментарі
01 Квітня 2020, 17:06
Цікаво що вибігання пішеходів на зебру під колеса назвали перевищенням швидкості )))) Типу авто перевищило швидкість і тим самим наздогнало пішехода ))) Пора притягувати пішеходів ло відповідальності навіть НА НЕРЕГУЛЬОВАНИХ "ЗЕБРАХ"...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024