На Рівненщині підготували місця для обсервації

01 Квітня 2020, 15:48
1596

У Рівненській області визначили місця для обсервації.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Передусім, вони облаштовані в 12 медичних  закладах, де можна розмістити  понад півтисячі людей. За потреби, будуть залучати готелі, гуртожитки та санаторії, які перепрофілюють. Усього є близько 5 тисяч місць.

Як розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, обсервація передбачає знаходження в умовах ізоляції здорових людей для постійного медичного спостереження, щоб виключити поширення вірусу.

Щоб не наражати на небезпеку інфікування своїх рідних, людей будуть розміщувати в обсервації.

 «В обсервації розміщуватимуть людей, які прибули з-за кордону та не мають окремого ізольованого місця проживання, а також у яких підозрюють COVID-19. Найперше, людям, які повертаються з інших країн, ми визначаємо лікаря. Більшість з них не заключили декларацію із медиком. Далі визначаємо місце для самоізоляції. Якщо ж такого  не має, то ми повинні такі умови передбачити. Наприклад, до нас звернулася людина з Рівного, яка приїхала з-за кордону. Сім’я живе в гуртожитку, де одна вбиральня та душ. Звичайно, що ця людина не може там самоізолюватися. Тому наразі вирішуємо питання її обсервації», – розповів Олег Вівсянник.

В який заклад направлять людину,  вирішуватимуть виключно медики. Термін ізоляції дорівнює інкубаційному періоду хвороби — у випадку з коронавірусом, це 14 днів.

Олег Вівсянник наголосив, що обсервація передбачає ізоляцію людини, але не її госпіталізацію. Натомість, хворих на коронавірус одразу направлятимуть до лікарень. Нагадаємо, на Рівненщині є п’ять госпітальних баз – Рівненська та Дубенська міські лікарні, Сарненська, Рокитнівська та Костопільська районні.

Якщо виникають питання про самоізоляцію або не знаєте до кого звернутися, зателефонуйте на гарячу лінію ОДА 0 800 500 078.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024