Календар подій: що святкуємо, кого вітаємо 2 квітня

02 Квітня 2020, 09:20
1045

Свій День народження 2 квітня відзначає секретар Гвіздівської сільської ради Валентина Іванівна Павлюк.

Шановна імениннице!

Бажаємо Вам міцного здоров’я та життєвої наснаги, особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту у Вашій оселі!

Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив!

Щастя Вам, радості, добра і благополуччя!

1


 

Яке 2 квітня свято у світі

Міжнародний день дитячої книги — з’явився в 1967 році. У цей день Міжнародна рада з дитячої та юнацької літератури (IBBY) раз на два роки присуджує премію імені Х. К. Андерсена письменнику — автору дитячих книг і художнику-ілюстратор книг для дітей.

Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму — подію було встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року, де висловлювалася стурбованість про високу чисельність дітей, які страждають на аутизм.

День битого посуду

День народження атома

День вигаданого заміжжя

День латентного гомосексуала

День агресивного шопінгу

2 квітня історичні події: що цікавого відбулося

1513 рік — під час пошуку легендарного «фонтану молодості» дослідник з Іспанії Хуан Понсе де Леон вийшов на узбережжі Флориди поблизу сучасного міста Сент-Августин і оголосив півострів іспанською власністю.

1657 рік — почалися перші перемовини щодо спадкоємця трону після смерті Фердинанда III — імператора Священної Римської імперії.

1722 рік — в Петербурзі видали царський наказ щодо ліквідації гетьманства і про утворення Малоросійської колегії — нового органу управління Лівобережною Україною.

1912 рік — пароплав «Титанік» вийшов у море, щоб пройти ходові випробування, які минули з успіхом.

1917 рік — тимчасовий уряд у Росії усунув національні і релігійні обмеження.

1996 рік — Б.Єльцин і О.Лукашенко підписали спільний договір про створення союзної держави.

2004 рік — до НАТО приєдналися ще сім країн Східної Європи: Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія.

2007 рік — Віктор Ющенко, третій президент України, підписав наказ про розпуск Верховної Ради України на підставі ст. 90 Конституції України.

Хто святкує 2 квітня День ангела

Православні віряни відзначають День ангела з часів хрещення Київської Русі. Оскільки в той час існувала традиція давати 2 квітня імена по святцях. Ми розповімо, які популярні 2 квітня імена для дівчаток і хлопчиків.

2 квітня іменини чоловічі можуть відзначати власники таких імен: Василь, Віктор, Герман, Іван, Максим, Мирон, Микита, Севастян, Сергій, Ян.

2 квітня іменини жіночі можуть відзначати власниці таких імен: Олександра, Клавдія, Марія, Мотрона, Світлана, Уляна, Фотинія, Юліана.

У День ангела 2 квітня за традицією слід сходити у храм, помолитися і поставити свічку тому святому, чиїм ім’ям вас назвали.

2 квітня — День народження знаменитостей

2 квітня в цей день народилися знаменитості, про яких чули всі і які внесли свій вклад як у світову історію, так і в історію кіно, музики та літератури.

742 рік — Карл Великий, франкський король, пізніше римський імператор (основоположник Священної Римської Імперії).

1527 рік — Абрахам Ортелій, фламандський картограф, який видав перший атлас.

1725 рік — Джованні-Джакомо Казанова, відомий на весь світ авантюрист, справжній герой-коханець, письменник і мемуарист.

1805 рік — Ганс Християн Андерсен, датський дитячий письменник, поет і казкар.

1834 рік — Фредерік Огюст Бартольді, французький скульптор, відомий як автор статуї «Свобода», що була подарована Францією США.

1840 — Еміль Золя, видатний французький письменник і публіцист.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024