Коли слід чекати на послаблення карантину

08 Квітня 2020, 16:28
1172

Уряд розгляне питання про послаблення карантину лише у разі зниження поширення коронавірусу.

Кабінет міністрів розглянув можливість подовження карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу, який транслювали в ефірі «112 Україна».

Уряд розгляне питання про послаблення карантину лише у випадку зниження розповсюдження коронавірусу.

«Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було поширено в деяких фейкових новинах, які розійшлися вчора за інформаційними каналами в Україні», – сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що у випадку позитивної динаміки в Україні розроблять план запуску економіки. У ньому буде вказано, з якого часу та в якому місці можна буде розпочати ходити на роботу та почати повноцінно працювати.

«У травні за умов позитивної динаміки ми запустимо економіку України за визначеним планом, який буде додатково повідомлено урядом, прокомуніковано, чітко розписано, і кожен буде знати свою роль, час і місце, коли він почне ходити на роботу, коли він почне повноцінно працювати, які будуть соціальні стандарти нашого життя в травні, масочний режим, соціальні дистанції, розтермінування в часі початку і завершення робочого часу так зване, щоб не створювати години пік», – сказав Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024