Боротьба за ЄС на Рівненщині триває

08 Квітня 2020, 17:26
Джерело: https://regionews.ua/ukr/articles/1586257252-perezavantazhennya-es-hto-bude-predstavlyati-interesi-poroshenka-na-rivnenshchini 964
Джерело: https://regionews.ua/ukr/articles/1586257252-perezavantazhennya-es-hto-bude-predstavlyati-interesi-poroshenka-na-rivnenshchini

Одним із найбільш обговорюваних питань березня були розпуск Рівненської територіальної партійної організації та припинення членства в партії осіб, які реєструвалися в Рівненській області.

Одразу ж у Києві вирішили, що подальшим перезавантаженням політичного осередку на Рівненщині буде займатися журналіст з колись «рівненською пропискою» Віталій Гайдукевич. Тоді він у численних інтерв’ю та коментарях у мережі розповідав про принципи, за якими планується наступна робота. Зокрема, наголошував, що перезавантаження  має стати своєрідним соціальним ліфтом для справжніх ідейних партійців.

Фото Віталія Гайдукевича зі сторінки Фейсбук
Фото Віталія Гайдукевича зі сторінки Фейсбук

 

Як повідомили на офіційному сайті партії «Європейська Солідарність», рішенням президії центральної ради від 18 березня 2020 року було розпущено Рівненську територіальну партійну організацію.

«Дане рішення було ухвалено в результаті систематичного невиконання статутних та ідеологічних завдань партії і доручень центрального апарату», – пояснюють на офіційному сайті  ЄС.

Разом з тим, таке рішення пов’язують із конфліктом всередині організації між екс-головами облдержадміністрації Віталієм Чугунніковим та Олексієм Муляренком. Кажуть, вирішальним моментом стала участь Чугуннікова у пресконференції з представниками інших фракцій обласної ради. Пресу запросив, а депутатам про участь і позицію, яку відстоював від імені всієї фракції, забув сказати. Після таких одноосібних рішень депутатська більшість членів партії «ЄС» у фракції облради прийняла рішення переобрати керівника фракції. Обрали Віталія Ундіра, депутата, який часто буває активним на Кореччині. До речі, одного з двох членів партії «ЄС» та єдиного кандидата від усе тієї ж партії «ЄС» на минулих позачергових виборах до Верховної Ради від 153 виборчого округу.

Фото Віталія Ундіра зі сторінки Фейсбук
Фото Віталія Ундіра зі сторінки Фейсбук

 

Тим часом, розгорнулися чергові баталії за партію. Спочатку Олексій Муляренко боровся за свою приналежність до «Європейської Солідарності». Навіть говорилося про готовність адвокатів Олексія Віталійовича оскаржити згадане рішення президії партії про розпуск у суді. Станом на сьогодні такого позову до суду не надходило, але ніхто не виключає його появу.

Паралельно у всіх регіональних ЗМІ поширюються матеріали про вихід Муляренка з партії, після чого з’являється рейтинг, в якому представлено Олексія Віталійовича як одного з кращих очільників області. Відтак, поки не зрозумілою залишається перспектива його політичної кар’єри.

Фото Олексія Муляренка зі сторінки Фейсбук
Фото Олексія Муляренка зі сторінки Фейсбук

 

Поки Віталій Гайдукевич курує «ЄС» в області, питанням збору заяв на вступ до партії, підготовки документів і подальшої їх відправки до центрального апарату партії займається Інна Дмитренко. До речі, все те саме в партії вона робила і до цього. Правда, під чіткою опікою Віталія Чугуннікова. Саме така «нова» особистість справді «перезавантажить» партію.  Під час зустрічей з потенційними партійцями Інна Дмитренко й надалі пояснює всім, що Чугунніков продовжить керувати партією, посилаючись на його столичну партійну підтримку з боку Марії Іонової та Віталія Ковальчука.

Фото Інни Дмитренко зі сторінки Фейсбук
Фото Інни Дмитренко зі сторінки Фейсбук

 

Не пасе задніх і сам Віталій Семенович. На зустрічах із впливовими людьми екс-голова облдержадміністрації пропонує приєднуватися до «перезавантаженої партії». Як стверджують поінформовані джерела, Віталій Чугунніков має амбіції лише до обласної політики, місто Рівне його не цікавить.

Фото Віталія Чугуннікова зі сторінки Фейсбук
Фото Віталія Чугуннікова зі сторінки Фейсбук

 

Все більше стає зрозумілим, що потенціал партійного бренду «ЄС» на Рівненщині є. Разом з тим, залишається питання, чи поверне «перезавантаження» в партію справжніх прихильників «Європейської Солідарності». Інакше, партію чекає справжнє фіаско на місцевих виборах. Результат побачимо вже восени.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024