Минає рік, як обірвалося життя футболіста і тренера Олександра Коваля

07 Травня 2020, 15:07
2040

7 травня минає рік, як перестало битися серце одного із кращих футболістів району, талановитого тренера, чудової людини Олександра Коваля.

Свого часу Олександр довго грав у корецькому «Радоні». Згодом виступав за збірну ветеранів Корця та за ФК «Жадківка», був одним із найсильніших гравців команди. Олександр був центральним півзахисником, який міг віддати останнього паса. За словами Віталія Качановсько, голови ВФСТ «Колос», таких унікальних футболістів, які настільки володіли культурою паса, на Кореччині практично не було.


 

Понад 11 років свого життя Олександр Анатолійович віддав тренерській роботі у Корецькій ДЮСШ. За свою професійну діяльність отримав чимало відзнак та нагород. У 2015 році нагороджений грамотою Рівненської ОДА за ІІ місце в обласних змаганнях із футболу в залік ХVІІІ Спартакіади школярів Рівненщини. Вперше за довгі роки у обласній шкільній спартакіаді корецька команда, очолювана Олександром Ковалем, потрапила у фінал та грала із рівненською командою «Верес». Тоді наші футболісти завоювали друге місце. Двічі вихованці Олександра Анатолійовича, здобувши перемоги у обласних зональних, потім у фінальних турнірах, брали участь у всеукраїнських змаганнях із футболу та виборювали призові місця. У 2010 році футболісти Корецької ДЮСШ на чолі з тренером їздили до Вінниці, де посіли друге місце. Наступного року грали у Хмельницькому, там вибороли третє місце. Олександр Коваль виховав цілу плеяду юних талановитих футболістів. І, може, не всі вони грають на високому рівні, але незабутні уроки й настанови Олександра Анатолійовича допомагають і в повсякденному житті.

Помер Олександр Коваль після боротьби із тяжкою хворобою 7 травня 2019 року на 48-му році життя.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024