Яким буде літо на Рівненщині, розповіли синоптики

30 Травня 2020, 16:25
1122

Календарне літо на Рівненщині почнеться з дощів та гроз. А вже у перші вихідні червня термометр покаже +25.

У перший місяць літа буде кілька похолодань через вторгнення холодного повітря, розповіли Суспільному у Рівненському гідрометцентрі.

Перший місяць літа на Рівненщині буде схожим на травень і від норми сильно не відрізнятиметься. Як зазвичай, червень буде теплим і дощовим, з грозами, шквалами зливами і градом, розповів начальник обласного гідрометцентру Богдан Масовець.

«1-3 червня очікуються короткочасні дощі та грози, температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень 13-18 градусів тепла. А вже з 3 по 5 червня опади не передбачаються, температура повітря не зміниться», – повідомив Богдан Масовець.

Потепління рівненські синоптики прогнозують вже з 6 червня. Удень температура підвищиться до 20-25 градусів тепла. В окремі дні пройдуть короткочасні грозові дощі. Але загалом кількість опадів у червні буде в межах норми.

Багаторічні спостереження рівненських синоптиків свідчать, що середня температура у червні становить +17,1 градусів, а норма опадів – 82 міліметри. Найтеплішим перший місяць літа був у Сарнах в 1998 та у Рівному в 1963 році з показником +34 градуси. Останні шість років червень в області був теплішим, ніж раніше, на 0,5-1,5 градуси, – розповів Богдан Масовець.

Загалом погода цьогорічного літа синоптики прогнозують різноманітною, дощі будуть короткочасними й різної інтенсивності: від слабких до зливових з грозами і шквалами вітру – до штормових значень.

«У червні ще 2-3 рази може спостерігатися вторгнення холодного повітря, у липні буде і вище 25 градусів тепла. Серпень – спокійний місяць, з високими денними температурами і уже з більш прохолодними ночами», – розповів Богдан Масовець.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024