Із 1 червня буде обмежено рух великовагових транспортних засобів

31 Травня 2020, 16:38
1273

Державне агентство автомобільних доріг України керуючись вимогами Законів України з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг з 1 червня 2020 року застосовує обмеження та заборону руху автомобільними дорогами загального користування державного значення.

Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України

Обмеження діятимуть у денну пору доби при температурних показниках повітря вище +28° С. Під вимогу підпадають великовагові транспортні засоби фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Обмеження не стосуються транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Опції для водіїв

  • На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.
  •  Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 982 майданчика в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.
  • Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформовано зацікавлені центральні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.

Дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів та вимог дорожніх знаків здійснюватимуть територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та відповідні обласні підрозділи Національної поліції України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39