Пасічників району тривожить отруєння бджіл агрохімікатами

16 Червня 2020, 12:06
1051

Голова Корецької районної державної адміністрації Олександр Зайчук 12 червня провів зустріч із представником Всеукраїнської громадської спілки «Пасічники України проти пестицидів» Володимиром Нікіфоруком. Також до розмови приєднався т.в.о. начальника Корецького відділення поліції Сергій Завальний.

Під час спілкування учасники зустрічі обговорили нагальні проблеми, з якими стикаються пасічники району. Одним із найгостріших питань, пов'язаних з веденням бджільництва, є проблема отруєння бджіл. Мова йде про випадки загибелі бджіл у районі, зокрема на території Річецької сільської ради, через отруєння агрохімікатами.

Олександр Зайчук зауважив, що у цьому питанні основною проблемою є відсутність комунікації між пасічниками та агропідприємствами.

За підсумками зустрічі голова райдержадміністрації запросив представника спілки «Пасічники України проти пестицидів» Володимира Нікофорука на нараду з аграріями, правоохоронними органами, екологами, медиками району, юристами, спеціалістами Держпродспоживслужби задля конструктивного діалогу.


 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024