На Кореччині посилюють контроль за дотриманням карантинних заходів

23 Червня 2020, 17:38
2199

Посилити контроль за дотриманням вимог карантину закликав голова Корецької РДА Олександр Зайчук на черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 23 червня.

Ситуація з поширенням коронавірусу в країні, й на Рівненщині зокрема, досить тривожна. Станом на 23 червня діагностували Covid-19 у жительки Корця, тож загалом у районі маємо 17 випадків.

На засіданні вирішили, керуючись вказівками обласної комісії, продовжити карантин на території Корецького району до 31 липня.


 

На період дії карантину забороняється перебування у громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, (респіраторів або захисних масок), перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус; відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації та зовнішньому незалежному оцінюванні.

Також забороняється проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 м2 площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі).

Закладам охорони здоров’я заборонили проведення планових заходів з госпіталізації, крім: планової госпіталізації в області; надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим; надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на Covid -19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.

Як розповів головний лікар КНП «Корецький районний центр ПМСД» Олег Ільчук, на проведення безкоштовних лабораторних тестів на коронавірус мають право: люди із симптомами коронавірусної хвороби; люди, які контактували з хворим; усі медики, які працюють з хворими на Covid-19; працівники Національної поліції та Національної гвардії, які мають великий ризик зараження; хворі на пневмонію, незалежно від перебігу хвороби та симптоматики. Станом на 23 червня у КНП «Корецький районний центр ПМСД» провели  62 ПЛР-тестування, з них 8 позитивних. Також зроблено 15 швидких тестів, які хворих не виявили.

За словами головного лікаря Корецької ЦРЛ Володимира Сухого, заспокоювати себе тим, що вже перехворів у легкій формі, теж не варто. Нещодавно у медзакладі провели тестування на виявлення антитіл до Covid -19. Результати працівників лікарні дали негативний результат. Тож нині і лікарі, і пацієнти знаходяться під постійною загрозою.

Додаткові заходи щодо боротьби з коронавірусом у районі не вводять, проте посилюють контроль за виконанням уже існуючих. На Кореччині працює мобільна група, яка постійно слідкує за дотриманням карантинних заходів.

«Потрібно зробити все можливе, щоб не допустити таких спалахів, які є у сусідніх районах і областях, – наголосив голова РДА Олександр Зайчук. – Сьогодні обов’язок кожного – берегти себе та своїх рідних, докласти максимум зусиль для того, щоб зайвий раз ніхто не наражався на небезпеку. Якщо ж хтось не буде дотримуватися карантинних заходів, нестиме відповідальність згідно законів України».

Коментарі
24 Червня 2020, 01:10
Нести відповідальність.... А самі не хочете хоть за щось відповісти...
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024