Голова РДА зустрівся із представниками релігійних громад

27 Червня 2020, 16:02
1486

Голова Корецької РДА Олександр Зайчук 25 червня зустрівся із представниками релігійних громад району. У заході взяли участь секретарка Корецького Свято-Троїцького жіночого ставропігійного монастиря матушка Гавриїла, благочинний УПЦ І Корецького округу протоієрей Ярослав Воят, благочинний Корецького районного благочиння ПЦУ протоієрей Іван Мациканич, настоятель римо-католицького костелу св. Антонія у м. Корці Томаш Чопор, пастор Об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської у с. Гвіздів Петро Харченко, пастор  Церкви Християн Віри Євангельської України Віталій Кундеус.

У ході зустрічі обговорили необхідність дотримання карантинних вимог та недопущення масового скупчення людей при здійсненні релігійних обрядів. З огляду на ситуацію, яка склалась в Україні, Олександр Дмитрович закликав присутніх  із розумінням ставитись до усіх карантинних обмежень, адже усі вони спрямовані на недопущення  ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання.

«Сьогодні держава робить все для того, щоб дати можливість людям відвідувати храми, але в той же час вимагає чіткого дотримання карантинних правил. Недотримання маскового режиму, дистанції призводить до того, що кількість хворих стрімко зростає. Нам потрібно максимально зосередитися, кожен на своєму місці повинен зробити все для того, щоб не допустити спалаху коронавірусу у нашому районі», – наголосив Олександр Зайчук.

Також очільник РДА висловив бажання відвідати кожну релігійну общину Корецького району.

«Для мене важливо знати, чим живуть мешканці Кореччини, а хто, як не священники найкраще знають їхні проблеми й турботи. Так склалося, що саме священники  мають чи не найбільшу довіру населення, їхнє слово має величезну вагу. Кожен з нас іде до Бога своїм шляхом, але ми повинні бути єдиними і толерантними один до одного», – підсумував Олександр Дмитрович.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024