Пасічників та аграріїв Кореччини закликають до діалогу

27 Червня 2020, 21:54
1380

Голова Корецької РДА Олександр Зайчук 23 червня провів робочу нараду з представниками агропромислових підприємств та фермерських господарств.

Особливу увагу приділили питанню необхідності дотримання державних правил при застосуванні пестицидів та отрутохімікатів під час обробки полів.

Віталій Вознюк, начальник Корецького районного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області, закликав представників підприємств дотримуватися санітарних правил транспортування, зберігання, використання пестицидів, а також координувати свою діяльність з органами місцевого самоврядування.

Галузь рослинництва тісно переплелася з бджільництвом. За словами Ігоря Михальського, голови ГО «Спілка пасічників Корецького району», цього річ через використання пестицидів однією з агрофірм постраждали 16 пасік у восьми селах району.


 

Разом з тим, як підмітив Віталій Вознюк, не всі бджолярі зареєстрували свої пасіки, відповідно агроформування не знають координати їх розташування та вчасно не можуть повідомити про обробку полів. Віталій Миколайович закликав усіх до створення чіткого алгоритму дій і висловив пропозицію підписати Меморандум про співпрацю між Корецькою РДА, Корецьким районним управлінням Держпродспоживслужби, приватними землевласниками, ГО «Спілка пасічників Корецького району», фермерськими господарствами та товариствами з обмеженою відповідальністю. Документ передбачає, що сторони здійснюватимуть координацію своїх дій.

Голова РДА Олександр Зайчук наголосив на необхідності знаходження шляхів вирішення ситуації, що склалася, та висловив сподівання, що і представники агросектору, і пасічники з розумінням поставляться до проблем один одного. Разом з тим, Олександр Дмитрович запевнив, що держава завжди готова підставити плече у подоланні труднощів, які виникають у агроформувань

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024