Мешканок Кореччини запрошують взяти участь у конкурсі «Купальська красуня-2020»

01 Липня 2020, 14:06
Фото ілюстративне 1811
Фото ілюстративне

Наближається улюблене свято всіх корчан Івана Купала, яке щорічно збирало на берегах тихоплинного Корчика тисячі його шанувальників та поціновувачів. Купальська ніч вважалася чарівною, тому дівчата в цей час ворожили на свою долю. Ворожили за допомогою вінків , сплетених з польових і садових квітів , їх пускали на воду, а ще брали участь у представленні купальського вінка.

Цього року дівчата знову зможуть долучитися до конкуру «Купальська красуня-2020», повідомляє Корецький  РБК, але в зв’язку з карантинними обмеженнями конкурс буде проходити онлайн.

Умови конкурсу: кожна учасниця має сплести віночок, презентувати його і пустити на воду 6 липня, в ніч на Івана Купала, весь процес зафіксувати на відео. Конкурс буде оцінювати журі по відео презентації, скинутій на сторінку районного будинку культури. Журі обов’язково враховує відповідність сценічного одягу, представлення та довершеність сценічного образу, чи правильно сплетений віночок, адже за звичаєм в ньому має бути 12 видів квітів, а кожна квітка – то оберіг.

Барвінок – то символ щастя.

Безсмертник – даруватиме здоров’я.

Калина – дівоча врода.

Ружа, мальва та півонія оберігають від серцевих хвороб.

Ромашка приносить доброту і ніжність.

Хміль і деревій дають розум і довголіття.

Тільки не вплітають мак, бо він несе печаль і тугу.

Переможниць чекають подарунки.

Матеріали подаються 6-7 липня 2020року.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024