Жителя Корецького району засудили за безгосподарське використання земель

02 Липня 2020, 09:15
2667

Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 53-річного жителя Корецького району за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.254 КК України, тобто у безгосподарському використанні земель, що спричинило втрату їх родючості та виведення земельної ділянки із земель з сільськогосподарського обороту. 

Про це повідомляє Здолбунівська місцева прокуратура.

Встановлено, що власник земельної ділянки у 2014 році всупереч вимогам земельного законодавства України з метою облаштування штучної водойми для власних потреб, зняв та переніс поверхневий (ґрунтовий) шар землі із частини земельної ділянки площею 0,25 га, внаслідок чого порушив цілісність поверхневого шару ґрунту. Не маючи при цьому відповідного на те дозволу, чоловік змінив цільове призначення даної земельної ділянки, оскільки вона відносилась до категорії земель сільськогосподарського призначення. Внаслідок безгосподарського її використання, вказана ділянка втратила родючість та була виведена із земель сільськогосподарського обороту.

Вироком Корецького районного суду від 17.06.2020 чоловіка визнано винним та засуджено за ч.1 ст. 254 КК України до покарання у виді штрафу. Вирок законної сили не набрав.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024