На Кореччині змія вкусила 19-річну дівчину

07 Липня 2020, 09:59
На Кореччині змія вкусила 19-річну дівчину 2473
На Кореччині змія вкусила 19-річну дівчину

За минулу добу на Рівненщині зареєстровано два випадки укусів громадян зміями.

Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Рівненській області.

6 липня в стані середньої важкості з діагнозом укус гадюки госпіталізували в реанімаційне відділення Корецької ЦРЛ громадянку 2001 року народження.

Того ж дня в стані середньої важкості з діагнозом укус гадюки було госпіталізовано в реанімаційне відділення Зарічненської ЦРЛ громадянина 1984 року народження.

Рятувальники ДСНС нагадують першу допомогу при укусі змії.

У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани.

Кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу. Під час транспортування на місце укусу рекомендується класти холод, давати якомога більшу кількість рідини, щоб зменшити концентрацію отрути в організмі та сприяти його виділенню із сечею.

Раніше існувала думка про необхідність припікань, надрізів, накладання джгута. Зараз така думка вважається неправильною. Припікання лише збільшує рану, сприяючи її нагноєнню, але не знищує отрути, надрізами ж не завжди вдається викликати сильну кровотечу, тому що в отруті присутні речовини, що викликають швидке згортання крові, а саме місце укусу сильно травмується. Перетягування джгутом кінцівки також не може перепинити проникнення отрути в організм, оскільки він поширюється не по кровоносним, а по лімфатичних судинах.

Якщо є шприц і ліки для ін'єкцій, то найбільш радикальним методом лікування буде миттєве введення протиотрутної сироватки, а також серцево-судинних засобів.

Читайте також: У Корці в ДТП постраждав мотоцикліст

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024