У Польщі з'явилася петиція з проханням впускати українців без карантину

09 Липня 2020, 18:30
У Польщі з'явилася петиція з проханням впускати українців без карантину 906
У Польщі з'явилася петиція з проханням впускати українців без карантину

Петиція адресована прем'єр-міністру Матеушу Моравєцкому, президенту Польщі Анджею Дуді та міністру здоров'я Лукашу Шумовському.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, авторкою петиції є Олена Каплиш. Вона просить включити Україну до переліку країн, прибуваючи з яких літаками не потрібно відбувати обов’язковий карантин.

Авторка додала, що наявні правила, які зберігають карантин для громадян України, які прибувають до Польщі з батьківщини, але скасовують його для громадян Польщі або інших країн ЄС, які так само прибувають з України, мають ознаки дискримінації за громадянством, ксенофобії й не мають нічого спільного з боротьбою з епідемією COVID-19.

«Хотіли б зазначити, що вірус не відбирає жертв відповідно до паспорта, він не розрізняє громадянство. Це дискримінаційне положення особливо шкодить змішаним сім'ям, які подорожують разом, і в яких члени подружжя з різним громадянством, які раніше перебували в одних і тих же місцях, після перетину кордону Республіки Польща відокремлюються, й один з них відправляється на карантин, а інший може вести життєдіяльність без обмежень. Ми закликаємо вас змінити правила та зняти карантинне зобов’язання для всіх подорожуючих, які прилітатимуть з України», – йдеться в тексті петиції. 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024