Налагодження співпраці із агроформуваннями: голова РДА відвідав «Агроорг»

08 Липня 2020, 16:30
Налагодження співпраці із агроформуваннями: голова РДА відвідав «Агроорг» 2048
Налагодження співпраці із агроформуваннями: голова РДА відвідав «Агроорг»

Голова районної державної адміністрації Олександр Зайчук побував на підприємстві ТОВ «Агроорг» у Користі.

Директор ТОВ «Агроорг» Олександр Губін під час зустрічі із керівником району розповів про діяльність підприємства. Олександр Васильович займається фермерством з 2014 року. Тоді він починав свою справу із вирощування зернових культур на десяти гектарах землі, а нині обробляють майже дві тисячі.




Уся земля у підприємства орендована. На сьогоднішній день ТОВ «Агроорг» орендує 1 700 га землі сільськогосподарського призначення в держави і громадян на території семи сільських рад: Користівської, Самострілівської, Світанівської, Сапожинської, Головницької, Даничівської, Крилівської.

Пан Олександр розповідає, що за штатним розписом на підприємстві працевлаштовані 20 осіб. Колектив сформований відповідно до реальних об’ємів виробництва. У період збільшення видів робіт, набирають ще близько 20 працівників. Основою колективу є трактористи і водії – це жителі сусідніх сіл. Заробітна плата досить висока, а головне влаштовує працівників. За словами директора агропідприємства, на підприємстві є черга на робоче місце. ТОВ «Агроорг» нині володіє необхідною кількістю техніки і виробничих приміщень для обробітку орендованої землі.

Сіють озиму пшеницю, озимий ріпак, кукурудзу, сою, соняшник, ячмінь з обов’язковим дотриманням сівозміни. Збирають врожай орендованими комбайнами. Усе збіжжя з поля перевозять на свій зернотік: є зерноочисна машина, є великий зерносклад для зберігання зерна (на 3 тисячі тонн), є піднавіси для зерна і техніки, будують ще один зерносклад (на 4 тисячі тонн зерна).





Виготовили проєктно-технічну документація крупоцеху, будівництво уже розпочали. Планують придбання техніки для обробки землі. Усе це можливо при умові отримання позитивного фінансового результату, основу якого заклали ще у 2019 році і працюють нині.

Читайте також: Крилівський дитсадок отримав у подарунок плазмовий телевізор

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024