Обговорили перспективи розвитку туризму на Кореччині

09 Липня 2020, 12:01
1455

У Корецькій РДА 8 липня відбулася нарада з питань розвитку туризму у Корецькому районі.

Участь у засіданні круглого столу взяли голова РДА Олександр Зайчук, керівник апарату РДА (в.о. завідувача сектору культури і туризму РДА) Вікторія Плисюк, головний спеціаліст сектору культури і туризму Богдана Брухлій, провідний науковий співробітник Корецького районного історичного музею Валентин Брухлій, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Корецької центральної районної бібліотеки Володимир Форсюк та настоятель костелу святого Антонія м.Корця отець Томаш Чопор.


 

За словами Богдани Валентинівни, у Корецькому районі економічно ефективними видами туризму є: релігійний, паломницький, пізнавальний, ностальгічний, рекреаційно-лікувальний, замковий, етнічний, зелений туризм, івент-туризм.

Політика в сфері  туризму реалізовується відповідно до міжнародних стандартів. Екскурсії для іноземних громадян ведуться польською та  англійською мовами, пояснювальні тексти в музеї, дорожні вказівники у Кореці та його околицях продубльовано англійською мовою.

Для послуг туристів розроблено та апробовано наступні туристичні маршрути локального характеру:

- паломницькі маршрути – «Християнська «мекка» Рівненщини» та «Кореччина для хасидів»;

- культурно-пізнавальні маршрути – «Єврейські поховання періоду Голокосту», «Польський слід в історії Кореччини» та «Мальовнича Кореччина».

За побажанням туристичних груп розробляються індивідуальні або комплекс із заявлених маршрутів.

Через Корецький район проходить обласний маршрут «Медове коло».

Через м. Корець пролягає 3 транскордонні маршрути, що об’єднують міста України, Польщі та Білорусі, в розробці яких брав участь сектор культури і туризму: «Шляхами штетлів. Мандрівки забутим континентом», «Єврейськими друкарнями» та «Слідами Шимона Ан-ського».


 

24 листопада 2017 року урочисто відкрито Туристичний інформаційний центр. З метою задоволення інформаційних послуг туристів розроблено вебсайт Корецького туристичного інформаційного центру,  з яким можна ознайомитись за посиланням: tic.korc.gov.ua, створено аккаунти в соціальних мережах Facebook, Instagram та YouTube. Розширену інформацію по туризму також можна отримати на сайтах Корецької центральної районної бібліотеки, Корецької районної дитячої бібліотеки, Рівненської обласної універсальної бібліотеки, обласному порталі «Рівненщина туристична»; міжнародних порталах: Sztetl Routes, Korets Jews Organization.

Працівники районного історичного музею та сектору культури і туризму райдержадміністрації співпрацюють з туристичними фірмами українських міст: Луцька, Рівного, Полтави, Чернігова, Вінниці, Києва, польського Любліна та ізраїльським Бат-Ямом. В 2016 році підписано безстрокову угоду про співпрацю з «Рівненською обласною станцією юних туристів».

Учасники засідання також обговорили перспективи розвитку туризму на території Корецького району. Зокрема, йшлося про збільшення спектру рекламно-сувенірної продукції; виготовлення інформаційних стендів для розміщення матеріалів з туристичної тематики; розробку подарункової книги «Яскраві враження. Кореччина»; реконструкцію приміщення під готель економ-класу; проєктну діяльність в галузі туризму; участь в спеціалізованих туристичних виставках, форумах, конференціях; розширення ареалу співпраці з потенційними бізнес-партнерами; придбання транспорту для Корецького туристичного інформаційного центру; проведення ремонту під’їзних шляхів  до  основних туристичних об’єктів Корецького району;  розробку бренду Корецького району; реставрацію туристичних об’єктів.

За підсумками проведення «круглого столу» прийнято доручення голови райдержадміністрації із встановленням конкретних завдань і термінів їх виконання.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024