«Колос»: чим живе стадіон сьогодні

14 Липня 2020, 14:32
2628

Голова Корецької РДА Олександр Зайчук та Корецька міська голова Людмила Дмитрук 13 липня оглянули стадіон «Колос», що у місті Корці.

У ході робочої зустрічі керівники району й міста оглянули стадіон та будівлі, а також обговорили низку актуальних питань, пов’язаних із функціонуванням спортивної споруди.



 

Як розповіла Людмила Миколаївна, раніше стадіон належав Всеукраїнському фізкультурно-спортивному товариству «Колос».

«Тепер працюємо над тим, щоб стадіон перейшов у власність громади міста. Вже зробили право власності на будівлі, триває виготовлення документації на право власності на землю (2,5 га)», – розповіла міська голова.

Зі свого боку Олександр Дмитрович пообіцяв посприяти у вирішенні питання заміни лавок на глядацьких трибунах на пластмасові стільчики.

Також узгодили проведення Першого відкритого чемпіонату Корецького району з армреслінгу, який відбудеться 2 серпня та буде приурочений до Дня Незалежності України. Суддею змагань буде Олег Жох – український рукоборець, семиразовий переможець чемпіонату світу, триразовий переможець і бронзовий призер чемпіонатів Європи у різних вагових категоріях, заслужений майстер спорту України.

Зараз стадіон «Колос» продовжує повноцінно функціонувати. Це місце активного відпочинку багатьох корчан. Тут грають у футбол, займаються на перекладинах, а вранці на бігових доріжках можна зустріти не тільки молодь, а й старших чоловіків і жінок. На площі у два з половиною гектари є два футбольні поля, волейбольний і дитячі майданчики, мініфутбольне поле, бігові доріжки.

Уже місяць тричі на тиждень заняття із фітнесу для укріплення м’язів проводить Анна Мисюра із Жадківки. Участь бере 20 жінок й дівчат з Корця, Морозівки, Гвіздова, Нового Корця, Жадківки, віком від 16 до 40 років, проте Аня розповідає, що можуть долучатися всі охочі, вікових обмежень немає.



 

Щорічно на стадіоні проходять обласні, районні, шкільні змагання, винятком став лише 2020-й через карантинні обмеження.

Нагадаємо, стадіон було побудовано у 1983 році. За цей час тут провели безліч змагань. Свого часу на футбольному полі зіграли ветерани київського «Динамо», збірна ветеранів Радянського Союзу, жіноча збірна України. Двічі видовищні шоу на автомобілях – «Автородео-Тольятті» і «Автородео-Чехія» – проводили професійні каскадери. Яскраві виступи дарували корчанам відомі артисти: Надія Чепрага, Надія Шестак, Василь Зінкевич, Алла Кудлай.



 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024