У Самострілах побував голова РДА

15 Липня 2020, 16:41
У Самострілах побував голова РДА 1961
У Самострілах побував голова РДА

Днями поїздку до Самострілівської сільської ради здійснив голова РДА Олександр Зайчук. До складу Самострілівської сільської ради входить два населені пункти: Самостріли й Городище.

У приміщенні, де розміщена сільська рада, знаходиться відділення поштового зв’язку «Укрпошта», фельдшерсько-акушерський пункт, бібліотека. Є у селі будинок культури.



 

За словами сільського голови Ігоря Кирильчука, наприкінці минулого року завершили зовнішній поточний ремонт будинку культури. Ремонтні роботи було розпочато весною 2019 року, а завершили їх у вересні цього ж року. За цей період був проведений великий обсяг ремонтних робіт: частково замінено дах, відремонтовано фасад будівлі. На проведення ремонту витратили майже 200 тисяч гривень із сільського бюджету. Проте ж проблемним залишається стан актової зали.


 

Також минулого року провели ремонтні роботи з облаштування асфальтного покриття на двох відрізках дороги Самостріли – Великі Межирічі. Перший, безпосередньо від траси Київ-Чоп до Самостріл, – протяжністю в 1,5 кілометри, другий – при виїзді із села – 1, 2 кілометри.

            У Самострілівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» директорка Наталія Федорович розпочала знайомство із діяльністю закладу із дошкільної ланки. У різновіковій групі виховується 13 діток.





 

            У школі навчається 47 учнів із Самостріл і Городища. Школярі із Городища добираються на навчання власним ходом, шкільного автобуса немає. Тому сільського голову Ігоря Кирильчука турбує стан цієї дороги, а саме відрізок, який з’єднує два населені пункти.

«Стан її був катастрофічний, але за допомогою приватного підприємця Миколи Бобровського підсипали її білощебенем. З ранньої весни і до пізньої осені діти їздять велосипедами до школи, тому хочеться, аби діставатися на навчання їм було комфортніше. Це одна із причин відремонтувати цю дорогу.», – зауважив Ігор Васильович.

Читайте також: У Самострілах дерево впало на кладовище та пошкодило могили

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024