Керівників медичної галузі закликають до плідної співпраці

26 Липня 2020, 20:14
1384

Оперативна нарада при голові райдержадміністрації, на якій обговорили особливості діяльності закладів охорони здоров’я Кореччини, відбулася 21 липня.

На запрошення голови Корецької РДА Олександра Зайчука на нараду прибув перший заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Ігор Ярославович Добровольський.


 

Як розповів Олександр Дмитрович, на гарячу лінію Корецької РДА надходить багато звернень від мешканців району стосовно незадовільного обслуговування їх закладами охорони здоров’я.

«Мене особисто, як керівника, це бентежить. Упевнений, що кожен з вас є професіоналом на своєму місці і колективи, які ви очолюєте, теж досить потужні, – звернувся до представників медичної галузі Олександр Дмитрович. – Проте є проблема у механізмі співпраці між вами, це питання досить болюче».

Отож на нараді обговорили підсумки діяльності закладів охорони здоров’я, що функціонують на території Корецького району, за І півріччя 2020 року та налагодження співпраці з питань запобігання занесенню та поширенню на території Корецького району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Проблемні питання в діяльності медичних закладів озвучили Володимир Сухий, Олег Ільчук та Василь Усик.

Про особливості діяльності ФОПів розповіли Лариса Коробка та Руслана Миронець. За словами Лариси Іванівни, 1 жовтня 2018 року три лікарі (педіатр, терапевт та сімейний лікар) Корецького району уклали договір з НСЗУ «Про надання первинної медичної допомоги». На той час в Україні працювало 33 ФОПи, троє із них – в Корецькому районі.


 

Зараз в Україні із 1610 закладів охорони здоров’я, які уклали договір з НСЗУ про надання первинної медичної допомоги (ПМД), з них 519 – приватні заклади або лікарі-ФОПи. У Корецькому районі нині працює 6 лікарів-ФОПів, які надають ПМД, це: 3 сімейні лікарі, 1 педіатр, 2 терапевти. Один з терапевтів має найманого працівника (лікаря-педіатра).

«Лікар-ФОП, який надає первинну медичну допомогу, не є приватним лікарем, – розповіла Лариса Коробка. – Ми надаємо такі ж самі послуги, на тих же умовах, що і лікарі Центру ПМСД. Ми надаємо безперервну медичну допомогу, тобто з народження і до смерті. Прийом хворих відбувається згідно з графіком роботи. Проводимо вакцинацію, лабораторні обстеження (загальний аналіз крові, сечі, цукор крові, холестерин, ЕКГ). Як і всі лікарі, які надають первинну медичну допомогу, надаємо невідкладну медичну допомогу усім пацієнтам, які звернулися, незалежно чи укладена з ними декларація. Ми обслуговуємо 5,5 тисяч населення, з них 1900 – дитячого від 0 до 18 років, решта – доросле населення. А це майже 1/6 від усього населення району. Думаю, з часом його буде більше».

ФОП надають допомогу в приміщеннях, які орендують в КНП «Корецька ЦРЛ» по вул. Володимирській,14а. У період карантину, з метою забезпечення пацієнтам безперешкодного доступу до медичної допомоги, Лариса Іванівна додатково орендує кабінет в центрі міста за адресою: вул.Київська,63-а.

У ході засідання присутні порушили низку актуальних проблем, зокрема обговорили особливості виїзду мобільних бригад, проведення ПЛР- та ІФА-тестування, а також узгодили алгоритм подальшої співпраці, тож Олександр Дмитрович висловив сподівання, що робота закладів охорони здоров’я надалі буде плідною і згуртованою.


 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024