Які проблеми турбують жителів Гвіздова та Морозівки, дізнався голова РДА

30 Липня 2020, 15:27
2169

Нещодавно голова Корецької райдержадміністрації Олександр Зайчук побував на територіях Гвіздівської й Морозівської сільських рад.

У Гвіздові Олександра Дмитровича зустрів сільський голова Василь Бухал. Насамперед обговорили проблемні питання, які турбують жителів села: ремонт вуличного покриття, уже рік залишається вакантною посада фельдшера. Планують облаштувати паркову зону в районі «Монашеського хутора».


 

Турбують гвіздівчан і відстійники, які знаходяться на території Морозівської сільської ради, проте прилягають до Гвіздівської та забруднюють повітря і воду. Відходи туди зливають кілька корецьких підприємств. Олександр Дмитрович запропонував свій варіант виходу із ситуації: домовитися з керівниками підприємств, щоб вони з власних коштів закупляли реагенти та проводили відповідну роботу. Зустріч з ними голова РДА планує провести найближчим часом.

Також Василь Олександрович розповів, що за період АТО/ООС саме з Гвіздова найбільше хлопців іде служити за контрактом. 14 жителів села мають статус учасника бойових дій, шестеро нині перебувають у зоні ООС.

Далі побували у Гвіздівській школі та поспілкувалися із директором Василем Палюхом. Минулого навчального року тут навчалася 81 дитина, цьогоріч лави школярів поповнять 12 першокласників. У закладі облаштовані внутрішні вбиральні, проте водопостачання поки що не підведене.



 

Згодом Олександр Дмитрович відвідав Свято-Іллінську церкву, де настоятелем є отець Тарасій Трофимчук.


 

У Морозівці голова РДА відвідав заклади соціальної сфери. Про життя громади, проблеми, з якими доводиться стикатися, розповіла сільська голова Наталія Гошта.

Вакантною у селі є посада завідувача клубу. Гордістю Морозівки є народний аматорський колектив «Живограй», який чарує співом не тільки односельчан, а й підкорює районну та обласну сцени.

З діяльністю Морозівської ЗШ І-ІІІ ст. ознайомила директорка Лариса Федорівна Макарчук. Головною проблемою залишається брак коштів. Тут навчається 153 дитини, це одна з найбільших сільських шкіл у районі. Цьогоріч приймуть 20 першачків. Спільними силами оновити спортивний інвентар закладу  пообіцяли Олександр Дмитрович та Наталія Павлівна. Голова РДА придбає м’ячі та волейбольну сітку, сільська голова – баскетбольні щити.



 

Приємно та затишно у Морозівському ДНЗ, де виховують 21 дитину.



 

Морозівку поправу можна назвати спортивним селом, адже нині має три футбольні команди. За кошти сільської ради придбали футбольну форму для дорослих гравців, з допомогою спонсорів – для найменших футболістів. Власними силами облаштували футбольне поле, де грають і дорослі, і діти впродовж цілого року.

Вартий уваги й сільський музей. Створений він був з ініціативи сільської голови 3 три роки тому. Вишиті сорочки, рушники, посуд, старовинні речі вражають Тут можна побачити експонати, яким уже понад 200 років, а є речі, привезені з-за кордону.

Наталія Павлівна подякувала за візит і відзначила, що громаді вкрай важливо відчувати підтримку районного керівництва та розуміти, що мешканці села не лишаються сам на сам зі своїми проблемами.


1

1

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024