Корецький ІРЦ та футбольний майданчик біля Новокорецької школи оглянули депутати райради

07 Серпня 2020, 15:22
1473

Уже понад рік на Кореччині діє заклад, покликаний забезпечити реалізацію права дітей з особливими освітніми потребами на рівний доступ здобуття повноцінної освіти, – Корецький інклюзивно-ресурсний центр. 4 серпня у закладі побували голова Корецької районної ради Ігор Хоменчук та голови постійних комісій райради Надія Баланчик та Олександр Кіселик.


 

Із діяльністю ІРЦ та його колективом ознайомила директорка Ніна Андріївна Дець. Основним завданням центру є комплексне вивчення особливостей та потреб кожної дитини, консультування батьків, педагогів і корекційних спеціалістів шкіл, дитсадочків, безпосередньо корекційна робота з вихованцями закладу. Із цим успішно справляються четверо педагогічних працівників: учитель-дефектолог Оксана Павловська, учитель-реабілітолог Раїса Кучерук, два практичні психологи Юлія Копель та Аліна Тарарова. Веденням ділової документації займається Оксана Малевич, а за дотриманням чистоти і порядку в закладі слідкує Ольга Бармак.


 

З районного бюджету було виділено близько 250 тис. грн на утримання ІРЦ (54 тис. грн) та оплату праці технічних працівників (196 тис. грн). Додатково на оплату праці за виконання  ремонтних робіт рішенням сесії районної ради з місцевого бюджету виділили 167, 9 тис. грн.

Нині в ІРЦ облаштовані зал, два кабінети та внутрішня вбиральня, надворі встановлено пандус, облицьовано зовнішній фасад будівлі, замінено покрівлю та упорядковано прилеглу територію. Тривають ремонтні роботи у кабінеті психологів, потребують ремонту кабінет реабілітолога та ресурсна кімната. Приміщення центру обладнане системою відеоспостереження. Для закладу придбали комп’ютерну техніку, мультимедійну дошку, дидактичні матеріали, меблі, терапевтичний сухий басейн, обладнання для занять з піскотерапії та інші корекційні матеріали.


 

Із 31 липня інклюзивно-ресурсний центр відновив свою роботу після карантину. У закладі є  необхідна кількість засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та мийних засобів. Тож згідно з графіком фахівці приймають діток для проведення комплексної оцінки.

«Створення інклюзивно-ресурсного центру продиктоване запитом суспільства на надання даних послуг. Завдяки його керівнику та колективу, їх професійному ставленню до роботи, завзяттю, любові та відданості справі позитивні результати очевидні. Оглянувши та ознайомившись з роботою закладу, ми з головами постійних комісій райради в черговий раз пересвідчилися в цьому. Щира подяка працівникам за роботу. У свою чергу надалі ми будемо продовжувати допомагати в їх розвитку», – запевнив Ігор Федорович.

Також цього дня, реагуючи на звернення педагогічного та батьківського колективів Новокорецької ЗШ І-ІІІ ст., голова райради з головами постійних комісій оглянули футбольний майданчик біля школи.


 

За 12 років синтетичне покриття футбольного поля стало зовсім непридатним для експлуатації та потребує заміни.

«На найближчих засіданнях постійних комісій ми будемо розглядати дане питання і намагатимемось вирішити його позитивно», – зазначив голова районної ради.

Ганна СОЛОНІНКО


 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024