11 серпня у Корці: календар подій, свят і дат

11 Серпня 2020, 09:14
976

За церковним календарем, православні християни відзначають Різдво святителя Миколи Чудотворця, єпископа Мир Лікійських. Віряни згадують у молитвах преподобномученика Михаїла, мученика Калиника, мучениці Серафими діви, мучениці Феодосiї i трьох її дітей.

Святитель Миколай Чудотворець

Ще за життя Миколай прославився як умиротворитель ворогуючих, захисник безневинно засуджених і рятівник від марної смерті. Йому моляться за подорожуючих, благополучне заміжжя дочок, позбавлення від голоду.

Наші предки вірили, що цей день є дуже сильним для читання молитов на добробут і здоров'я сім'ї.

Калинник: що це за свято і як відзначають

Він жив в кінці III – початку IV століть. Батьки виховали його в християнській вірі. Після досягнення зрілості Каллінік, бачачи, скільки навколо заблукалих душ, вирішив стати проповідником і навчити їх жити, як радив Христос.

До цього дня вже нерідко починаються ранкові заморозки. Селяни молилися святому Каллініку з проханням зберегти урожай.

У народі свято відзначають пирогами з калиною. Звідси ще одне його назва – «Калинник», так як ця ягода якраз дозріває до цього дня. Її вважають символом цнотливої краси. Гіркий смак ягідки порівнюють з гіркою долею дівчини, відданої силоміць заміж.

Іменини (День ангела): Анатолій, Василіск, Веніамін, Євстафій (Стах), Калинік, Костянтин, Кузьма, Микола, Михайло, Олександр, Олексій, Роман, Серафима, Феодосій (Теодозій), Феодосія (Теодозія).

Що не можна робити 11 серпня

Не можна працювати в саду та городі;

Не можна шити, в'язати і вишивати;

Не можна лаятися і сваритися з близькими;

Не можна прибирати в будинку, займатися пранням.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024