Шість найкращих книг для відпустки цього літа

11 Серпня 2020, 15:30
1165

Є люди, які не уявляють свого відпочинку без книги. Для них найприємніший момент – лягти на пляжі, під парасолькою, слухати море і насолоджуватися цікавою книгою.

BitukMedia опублікувало кілька варіантів для читання.

Наші на карті світу – Уляна Скицька

Ми писали про цю книгу львівської журналістки Уляни Скицької. В своїй книжці авторка описала історії 80 українців за походженням чи за місцем народження. Це не просто українці, а люди, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають.


 

Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов.

Ukraїner. Країна зсередини – Богдан Логвиненко

Це унікальна книга-альбом, написана за підсумками майже трирічної експедиції незвичними куточками України.


 

Більш ніж 200 волонтерів на чолі з письменником та журналістом Богданом Логвиненком об’їхали всю Україну – від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

Вони зібрали сотні неймовірних історій та вражаючих фото.

І все задля того, аби відкрити справжню, автентичну й несподівану Україну – з її вражаючими пейзажами та чудовими людьми.

Кульбабове вино – Рей Бредбері

Це класика і найбільш літня книга. Кульбабове вино – неймовірно щира та емоційна історія, яка допоможе не пропустити це літо, відчути його на повну.


 

За сюжетом дідусь Тома і Дугласа щоліта готує вино з кульбаб. Часто Дуглас розмірковує про те, що це вино повинно зберігати в собі поточний час, ті події, які відбулися, коли вино було зроблене: «Кульбабове вино». Самі ці слова — демонстрували літо на язиці. Кульбабове вино — спіймане і закупорене в пляшці літо

Читаючи, поринаєш у світ дванадцятирічного хлопчика Дугласа та проживаєш із ним одне незабутнє літо, сповнене радісними й сумними, веселими й загадковими подіями.

Книга навчить цінувати кожну мить і робити нові відкриття.

Їсти, молитися, кохати – Елізабет Ґілберт

Надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань.


 

Героїня її роману – письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.

Леді Африка – Пола Маклейн

Цей роман Поли Маклейн став бестселером за версією New York Times, а мережа радіостанцій National Public Radio визнала її книгою року. Книга припаде до душі поціновувачам відразу багатьох жанрів: біографії, мандрів, історії. Тут і про Кенію, і про авіацію, і про шалені пригоди та перипетії, з якими стикається головна героїня.


 

«Леді Африка» — це дуже цікава історія бунтарського життя Берил Маркгем, яка була першою жінкою-льотчицею на Африканському континенті. Вона  увійшла в історію завдяки тому, що першою виконала безпосадковий переліт через Атлантику зі сходу на захід.

Ніч лагідна – Френсіс Скотт Фіцджеральд

Якщо ж класика ваш улюблений жанр літератури – зверніть увагу на книгу Фіцджеральда «Ніч Лагідна».


 

Опинитися на курорті французької Рив’єри поруч із юною Розмарі, і відчути, як воно – вперше в житті втратити голову від популярності, розкоші та кохання. Це ж таки літо!

Цей неймовірно красивий та витончений роман – справжня класика американської літератури XX століття. І сам Фіцджеральд називав його своїм улюбленим твором.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024