15 серпня у Корці: календар подій, свят і дат

15 Серпня 2020, 09:20
15 серпня у Корці: календар подій, свят і дат 763
15 серпня у Корці: календар подій, свят і дат

У календарі міжнародних, національних та всеукраїнських дат і свят 15 серпня відзначають День археолога, свято науковців, які проводять розкопки та досліджують матеріальні пам'ятки історичної давнини.

За церковним календарем, православні християни вшановують пам’ять священномученика Стефана, папи Римського, та iнших з ним. У храмах згадують події Перенесення з Єрусалима до Константинополя мощей першомученика архидиякона Стефана i знайдення мощей праведних Никодима, Гамаліїла i сина його Авива.

Із 14 до 27 серпня триває найкоротший у церковномй році Успенський піст (інші назви – Богородичний, Спасо-Богородичний, Успінський, Спасівка).

Римо-католицька церква урочисто відзначає велике свято Узяття Пресвятої Діви Марії в небесну славу (Небовзяття Богородиці, Внебовзяття, Вознесіння Марії Панни). У деяких країнах в цей день існує традиція влаштовувати урочисті богослужіння та процесії, а також приносити перші плоди нового врожаю в дар церквам та каплицям, присвяченим Діві Марії. У Польщі, Литві. Іспанії, Португалії та інших католицьких країнах свято Вознесіння Пресвятої Діви Марії відзначається на державному рівні та є неробочим днем.

Іменини (День ангела): Степан, Василь, Іван, Кирило, Роман, Тарас, Федір.

Прикмета дня: яка погода на Степана – таким буде і весь вересень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39