Для бізнесменів на Рівненщині представили інвестиційний паспорт

16 Вересня 2020, 17:59
543

На Рівненщині презентували оновлений інвестиційний паспорт, який має стати справжнім гідом для компаній, які планують розпочати бізнес у нашому регіоні.

Інвестпаспорт – це перший продукт Офісу із залучення та підтримки інвестицій в економіку області.Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Над ним працювали фахівці ОДА, а також представники Агенцій регіонального розвитку та «ІнвестІнРівне». Паспорт представили під час інвестиційної ради, засідання якої відбулося під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

Передумови створення інвест-паспорту на Рівненщині є. У цьому переконаний керівник Агенції регіонального розвитку та «ІнвестІнРівне» Дмитро Янушевський. Зараз іноземні донори задумуються про зміну локацій для своїх виробництв. Адже близько 20 років тому інвестори зайшли у європейські країни. Їх зацікавила, в першу чергу, доступність сировини, енергоресурсів та робочої сили. Втім, з часом ці критерії здорожчали. Тому повернути інвестиції стало дедалі важче. А ті, що вдалося вернути, стали менш привабливими.

«Саме тому з’явилася перспектива перенесення інвестиційних виробництв до України. І Рівненщина – не виключення. Адже має логістичну перевагу. Тут вигідно працювати. Адже є доступ до міжнародних та внутрішніх ринків», - розповів Дмитро Янушевський.

Для таких інвесторів, у тому числі й розроблений паспорт. Він містить структуровану інформацію про Рівненщину: географічне положення, виробничий, ресурсний, логістичний, кадровий потенціал та освіту, структуру економіки, інвестиційні фактори, мобільність, мале та середнє підприємництво, інновації, міжнародну співпрацю, туризм та дозвілля.

Інвест-паспорт має електронну та друковану версію.

Читайте також: Для бізнесменів на Рівненщині представили інвестиційний паспорт


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024