Храм Антонія та Феодосія Києво-Печерських відкрили у Ганнівці

17 Вересня 2020, 20:41
3088

15 вересня для вірян Української Православної Церкви сіл Ганнівки й Копитова стало особливим. Цього дня відбулася справді велична подія – відкриття новозбудованої церкви на честь Антонія та Феодосія Києво-Печерських, яка возз’єднала і жителів громади, і гостей, представників духовенства, благодійників та будівничих.

Храм збудували на земельній ділянці Миколи Гаврилюка, а гроші на будівництво збирали всією православною громадою. Зводити його почали на початку червня, а перша молитва тут пролунала уже 15 вересня, у день вшанування покровителів святині Антонія та Феодосія Києво-Печерських.

Зранку настоятель протоієрей Ігор Власюк зустрів хресний хід із Корця, який очолив отець Георгій Гопанчук.


1

1


 

1

 

Святкове богослужіння очолив єпископ Дубенський Пимен, який родом із Ганнівки.

1

 

Під час літургії лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної хвороби та здоров’я медичних працівників. Своїм співом прикрасили богослужіння хористи з Олексина.

1

 

Єпископ Пимен відзначив благодійників, з допомогою яких вдалося звести храм: Устянського сільського голову Андрія Маркевича, депутата районної ради Миколу Бобровського, заступника начальника Рівненської  митниці ДФС Івана Іванова, подружжя Павла та Валентини з доньками, які проживають у Німеччині. Також владика благословив паламарям орари за те, що діти трудяться біля храму.


 

«Приємно долучитися до такої знакової для Ганнівки події, – зазначив Микола Бобровський. – Адже храм є важливим місцем, де багато людей знаходять душевний спокій, надію, підтримку і розраду».

Після святкової літургії відбувся хресний хід довкола церкви, а згодом єпископ Пимен подякував усім жертводавцям та будівничим і розділив хліб, за прикладом обряду в Сербській Церкві «Різання калача».

 «Дякуємо Богу, Його Пречистій Матері і людям доброї волі за те, що через їх, їхніми руками Господь воздвигнув цей прекрасний храм. Звичайно, біля нього ще багато роботи, але основне вже зроблене. Сьогодні у мене тільки слова подяки, слова миру до всіх. Бог миру нехай буде посеред нас», – зазначив владика.

Згодом усі охочі долучилися до спільної трапези, тож наситилися не тільки духовно, а й тілесно.

Ганна СОЛОНІНКО

 




 







1






 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024