Голова РДА відвідав Даничівську та Залізницьку сільські ради

20 Вересня 2020, 19:34
Голова РДА відвідав Даничівську та Залізницьку сільські ради 1637
Голова РДА відвідав Даничівську та Залізницьку сільські ради

Нещодавно голова Корецької РДА Олександр Зайчук з робочим візитом відвідав Даничівську та Залізницьку сільські ради.

У ході поїздки очільник району обговорив із Даничівським сільським головою Леонідом Новаком стан та перспективи соціально-економічного розвитку території, пріоритетні завдання на найближчий час.


 

Керівник району також відвідав публічно-шкільну бібліотеку, сільський будинок культури та місцевий навчально-виховний комплекс, фельдшерсько-акушерський пункт, поцікавився рівнем забезпечення установ, кількістю звернень громадян та проблемами, які виникають у роботі закладів.


Кубки місцевої футбольної команди
Кубки місцевої футбольної команди

 

Бібліотекарка Віра Омельчук розповіла, що до читальні приходить чимало відвідувачів, як дітей, так і дорослих. Проте, у бібліотеці не вистачає дитячої літератури, щоб забезпечити потреби всіх юних читачів. Серед дорослих користуються популярністю любовні романи, сучасна українська проза та пригодницька література. Фахівець наголосила: книг потрібно більше, адже на них завжди є попит серед читачів.

2

На жаль, останні десятиліття заклади читання переживають не найкращу сторінку своєї історії, чимало з них фактично виживають, не маючи належних умов для функціонування. Та й фонди яких давно застаріли.

«Важлива тема війни на Донбасі. Є Герої Крут, а розповідати про них – це з пальця викручувати, бо немає книг, де взяти інформацію про них. Власними силами разом із директоркою навчально-виховного комплексу Наталією Міськевич та колишнею бібліотекаркою сусіднього села Іванівки Тетяною Мельничук вдалося зібрати історію села Даничева. Нині прагнемо розповісти цю унікальну історію людям. Також хочемо видати книгу, проте коштів, на жаль, немає, шукаємо спонсорів», – додала Віра Адамівна.

За словами Олександа Зайчука, з допомогою БО «Міжнародний благодійний фонд Марії Козлюк «З добром у серці» найближчим часом бібліотека у Даничеві поповнить свої полиці новими книгами.

Голова райдержадміністрації ще завітав до Даничівського НВК, де поспілкувався з директоркою Наталією Міськевич, педагогами, техпрацівниками та вихованцями навчального закладу.





 

У фельдшерсько-акушерському пункті делегацію зустріла завідувачка Іванна Левандовська.




 

Серед основних озвучених громадою питань, які потребують вирішення – завершення ремонтних робіт дороги «Корець – Великі Межирічі, Вовкушів» по вулиці Шевченка у селі Даничеві, зміна графіка автобусів по маршруту «Даничів – Залізниця – Коловерть», виплата заробітної плати техпрацівникам Даничівського НВК.

            У Залізниці Олександр Дмитрович спочатку завітав до сільської ради, де на нього уже чекали жителі села. Спільно розглянули низку проблемних питань: ремонт дороги «Даничів – Мала Клецька» на ділянці «Даничів – Залізниця – Коловерть»; не відбувається відшкодування перевізникам району вартості проїзду школярів пільгової категорії; низька орендна плата за земельні частки (паї).


 

            У Залізницькій ЗШ І ступеня серед проблемних питань – закінчення реконструкції внутрішньої вбиральні, забезпечення меблями.





 

Опісля очільник району поспілкувався із фельдшером ФАПу Світланою Каневською.


 


 

По закінченню робочої поїздки Олександр Дмитрович зазначив, що районна та місцеві влади мають виконати чимало завдань щодо покращення інфраструктури району та життя громадян і розпочинати потрібно вже сьогодні.

Читайте також: Автопарк екстренки поповнився новими швидкими: один автомобіль приїхав на Кореччину

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024