Попередження та запобігання корупційних правопорушень – на контролі прокуратури Корецького району

25 Вересня 2020, 12:49
954

Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури здійснюється систематична робота щодо попередження та усунення корупційних  і пов’язаних з корупцією правопорушень у різних сферах суспільних відносин.

Про це повідомляє Здолбунівська місцева прокуратура.

Зокрема, упродовж 2020 року скеровано до Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України матеріали за 15 фактами вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатами розгляду яких складено та скеровано до Корецького районного суду 9 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Інші матеріали перебувають на вивченні. Забезпечено участь у розгляді Корецьким районним судом 9 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами їх розгляду до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу притягнуто 9 суб’єктів декларування.

Також, за результатами виявлених порушень вимог антикорупційного законодавства установами і закладами Корецького району, Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури упродовж вказаного року внесено у порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» 6 подань. За результатами розгляду зазначених подань, проведено 6 службових розслідувань та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 осіб.

Окрім того, Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури упродовж 2020 року за фактом умисного неподання суб’єктом декларування щорічної декларації затверджено та скеровано до Корецького районного суду 3 обвинувальні акти щодо 3 депутатів сільських рад Корецького району за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст.366-1 КК України («Декларування недостовірної інформації»). За результатами розгляду обвинувальних актів, вироками Корецького районного суду зазначених  депутатів сільських ради Корецького району Рівненської області притягнуто до кримінальної відповідності та призначеного покарання у виді громадських робіт строком 150 годин і додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади строком на 1 рік.

Попередження та усунення корупційних  і пов’язаних з корупцією правопорушень у Корецькому районі Рівненської області продовжує залишатись на особливому контролі Корецького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024