Рекрутинг – дієвий засіб підбору персоналу

29 Вересня 2020, 17:29
1024

Рекрутинг – це глобальний пошук спеціалістів, які максимально відповідають потребам компанії. Процес рекрутингу полягає не лише в підборі фахівців для підприємств, а і у пошуку роботодавців для шукачів роботи.

Про це повідомляє Корецька районна філія Рівненського обласного центру зайнятості.

Рекрутинг умовно поділяється на кілька типів:

- хедхантинг – це один з напрямків пошуку та підбору персоналу ключових і рідкісних, як за фахом, так і за рівнем професіоналізму фахівців. Головні бухгалтери, юристи, керівники підприємств і фахівці вузьких профілів найбільш часто стають об'єктом уваги хедхантерів

- масовий набір персоналу – здійснюється внаслідок відкриття компанії, організації, фірми або філії (наприклад відкриття нового магазину або супермаркету).

- класичний рекрутинг – мається на увазі стандартний пошук ідеального кандидата, без обмежень за джерелами пошуку та методів залучення потенційного працівника;

- E-рекрутинг – це досить новий метод пошуку персоналу за допомогою залучення Інтернет-ресурсів

Головна мета, яка стоїть перед фахівцем з рекрутингу, є забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками та надання гідної роботи особам, які шукають роботу. Зараз на ринку праці існує конкуренція серед роботодавців за кваліфікованих співробітників. Для працівників створюються максимально комфортні умови – підвищується заробітна плата, надаються соціальні гарантії. Роботодавці зацікавлені в тому, щоб кваліфіковані кадри залишалися на підприємстві, і саме рекрутинг дозволяє знайти відповідних фахівців.

Служба зайнятості завжди націлена на плідне співробітництво та прагне постійно втілювати і удосконалювати нові підходи підбору персоналу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024