Богданівська бібліотека: з історії книгозбірні

30 Вересня 2020, 12:04
1444

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек опублікували історію Богданівської книгозбірні.                                              

Цікавою інформацією у соцмережі «Фейсбук» поділилася бібліотекарка Богданівської ПШБ Оксана Лук’янчук.

У 1947 р. у приміщенні сільради в Богданівці відкрили хату-читальню. Нараховувалося у ній кілька сотень книг, плакатів, газет. Завідувачем працював Іван Бамбулка.

З часом зростає сільська бібліотека. Першим завідуючим-спеціалістом був Микола Гуменюк. Фонд перенесено до кімнати у сільському клубі. На час роботи в бібліотеці Кречмаровської-Тончук Афанасії Семенівни нараховувалося близько 5 тис. примірників книг, газет і журналів (1952-1955). За успіхи в роботі Тончук Афанасія нагороджена поїздкою до Києва. Одружилася з культпрацівником Тончуком Федором. Народилася донька, її охрестили і за це Афанасію Семенівну звільнили з посади.

У різні роки в бібліотеці працювали Кирильчук Олександра Кирилівна (учителька), Русальчук Зінаїда Яківна, Ющук Валентина, Сокирко Ольга, Червук Галина, Марчук Марія, Черняк Лариса, Суха Ольга Федорівна.

«І ще хочу сказати про нашу сусідку із Брикова Тарасюк Марію Адамівну, яка все життя пропрацювала в місцевій бібліотеці. На жаль, немає вже з нами Семенюк Галини Володимирівни. Тож всім колишнім колегам бажаю здоров'я, енергії, довголіття. До зустрічі у бібліотеці», – йдеться у дописі.







 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024