В Україні оновили епідемічне зонування: куди потрапили райони Волині та Рівненщини

09 Жовтня 2020, 19:00
728

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На заході затвердили нове епідемічне зонування, яке почне діяти з 12 жовтня. Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов у телеграмі.

До помаранчевої зони увійшли міста Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель та Нововолинськ, Володимир-Волинський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський та Турійський райони Волинської області. Також у цій зоні – міста Рівне, Дубно, Вараш та Острог, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський, Острозький, Рівненський та Сарненський райони Рівненської області.

До жовтої зони потрапили Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Локачинський, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський та Шацький райони Волинської області. У цій же зоні – Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Зарічненський, Корецький, Радивилівський та Рокитнівський райони Рівненської області.

Решта адміністративних одиниць Волині та Рівненщини – у зеленій зоні. Жоден з населених пунктів не увійшов до червоної зони.

У жовтій зоні заборонено відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово. 

У помаранчевій зоні заборонено:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів, 
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час,
  • планові госпіталізації в лікарнях,
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури,
  • прийом нових змін в дитячі табори,
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 метрів квадратних та не більше 100 людей.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024