«Платити обличчям» у басейні чи на курорті: як хочуть розширити дію послуги

18 Жовтня 2020, 17:12
542

Приватбанк планує встановити мінімум 10 тисяч біометричних платіжних POS-терміналів із технологією FacePay, яка дає змогу оплачувати покупки обличчям.

Зробити це хочуть до кінця 2020 року. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів керівник напряму обслуговування торгових підприємств Приватбанку Євген Васильцов.

Наразі оплата обличчям доступна на тисячі POS-терміналів. Здебільшого їх встановлено в закладах готельно-ресторанного бізнесу.

За ​​словами Євгена Васильцова, банк веде переговори з великим ритейлом, малим та середнім бізнесом і намагається вивчити сегменти, де технологія FacePay буде затребуваніша.

«Можливо, це будуть басейни, де не зовсім зручно тримати карту й телефон. А ось розрахуватися за напій обличчям - саме те, що треба. Або ж спа-салони, гірськолижний курорт Буковель», –припускає представник Приватбанку.

До листопада банк розраховує зібрати всю необхідну інформацію. Потім спрямує зусилля на сегменти, де технологія FacePay принесе найбільшу користь.

«Головне, щоб клієнти отримували максимум зручності, і, відповідно, ритейл отримував більше продажів», – акцентує увагу Євген Васильцов.

Установка термінала з технологією FacePay коштує, як і класичний термінал. FacePay24 не передбачає жодних обмежень з оплати, працює за правилами платіжних систем і прирівнюється до оплати карткою.

Технологія дає змогу економити час і забезпечує свободу. Адже для того, щоб розрахуватися за покупку, не потрібен ні гаманець, ні телефон, досить прийти самому і не забути пін-код.

Читайте також: Назвали топ-5 найпопулярніших вакансій для віддаленої роботи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39