Кореччину відвідав Герой України Ігор Гордійчук

18 Жовтня 2020, 20:35
4148

Урочиста зустріч земляків з Героєм України Ігорем Гордійчуком відбулася 17 жовтня у приміщенні туристично-інформаційного центру у місті Корці. Привітати генерал-майора та його сімю на корецькій землі зібралися керівництво міста та району, духовенство, громадськість.


За звичаєм його зустріли з хлібом-сіллю.



Відповідно до рішення Корецької районної ради від 15 жовтня 2020 року №619 присвоїти за виняткову мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України почесне звання «Почесний громадянин Кореччини» Гордійчуку Ігорю Володимировичу, начальнику Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Герою України. Вручили відзнаку в.о. голови Корецької РДА Олег Рогашевський та заступник голови райради Віктор Дулюк.

За видатні заслуги з розвитку Корецького району у економічній та соціально-культурній сфері нагородили відзнакою району «За заслуги перед Кореччиною» директорку Корецького районного історичного музею Брухлій Нілу Олексіївну, директора Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРООРГ» Губіна Олександра Васильовича, керівника Рівненського обласного відокремленого осередку Федерації кіокушинкай карате Добровольського Олександра Віталійовича, директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗахідБудЦентр» Царука Володимира Васильовича.




Подякою голови Корецької районної державної адміністрації та голови Корецької районної ради за активну громадянську позицію, допомогу в формуванні експозиції присвяченій подіям АТО/ООС в Корецькому районному історичному музеї нагородили Дмитра Макарова.


Військовий комісар Корецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Красько за активну участь у волонтерському русі та благодійну підтримку військовозобов’язаних та їх сімей нагородив медаллю «За благодійну діяльність» старшого сержанта запасу Миколу Євгеновича Бобровського.

З вітальними словами звернулися Корецька міська голова Людмила Дмитрук та заступник начальника управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Світлана Хом’як.


Звучали вітання від вчителів Ігоря Гордійчука: Валентини Сергіївни Хоменко, директорки Коловертівського НВК, та Ольги Михайлівни Ткачук, класної керівнички ЗШ №1 міста Корця.



Вітання для дружини – Тетяни Гордійчук, вручення подарунку і квітів. Також вручив подарунок цій сильній духом жінці військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко.

Не залишили без уваги й маму Гордійчука Софію Родіонівну.

Були на заході присутні й матері, сини яких загинули в зоні проведення АТО.




До Дня захисника України серед дітей Кореччини було оголошено конкурс малюнка «Ні війні!». Від юних мешканців краю на конкурс надійшло більше сотні робіт. Під час зустрічі відбулося нагородження переможців. У трьох вікових категоріях визначено по одному переможцю: учениця 2 класу ЗШ № 3 м. Корець Анна Герасименюк, учень 6 класу ЗШ № 3 м. Корець Ярослав Прокопович-Примаковський, учениця 9 класу Корецького НВК «Школа І-ІІ ступенів-ліцей» Вікторія Юшина. Юні художники свої роботи подарували Ігорю Гордійчуку.





Згодом усі присутні попрямували до Корецького історичного музею, де відбулося відкриття фотовиставки Сергія Бусленка «Палаючий січень».







Також присутні оглянули новостворену експозицію, присвячену воїнам-землякам учасникам АТО/ООС, відкриття якої відбувалося того ж дня.







Слова молитва перед присутніми зачитала Ліна Дем’янчук, учениця 1 класу, донька учасника ООС Юрія Дем’янчука.



Згодом робили світлини на згадку.






Зустріч організована у рамках відзначення Дня захисника України, ініційована – головою Корецької РДА Олександром Зайчуком.

Читайте також: Школярі Корецького району йдуть на дострокові канікули


 

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024