П'ять ознак того, що ви можливо перехворіли коронавірусом

27 Жовтня 2020, 15:57
2405

Вчені з Оксфордського університету назвали ознаки перенесеного коронавірусу, які можуть проявлятися навіть при безсимптомному перебігу хвороби.

Про це повідомляє УНІАН.

При виявленні одного або декількох з цих симптомів варто звернутися до лікаря і зробити тест на COVID-19.

Тимчасова втрата нюху

Медики стверджують, що втрата нюху і смаку – це один з найяскравіших симптомів коронавірусу, який дуже рідко зустрічається при інших захворюваннях. Втрата нюху пов'язана з ураженням нервових закінчень відділу мозку, який відповідає за нюх. Якщо цей симптом поєднується з відсутністю нежиті – ймовірність коронавірусу дуже висока.

Задишка

Поява задишки при ходьбі і легких фізичних навантаженнях, якої раніше не було – це можлива ознака захворювання на коронавірус. Якщо задишка проявляється навіть в стані спокою - це привід для занепокоєння.

Кон'юнктивіт

Печіння, свербіж і почервоніння очей деякими людьми сприймаються як наслідки роботи за комп'ютером. Однак цей симптом може бути ознакою легкої форми коронавірусу. Інфекція може вражати слизові оболонки ока.

Болі в животі і діарея

Біль у грудях – це відомий симптом коронавірусу, однак при COVID-19 біль також може виникнути в животі. Причиною його виникнення є запальні процеси в нижніх відділах легенів. У деяких людей може зустрічатися діарея при безсимптомному коронавірусі.

Сильна втома

Якщо ви з самого ранку прокидаєтеся сильно втомленим і знесиленим, і не маєте енергії на прості дії - це може бути ознакою інтоксикації організму при коронавірусі.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024