Як корчанам убезпечити свою автівку від рук автокрадіїв

07 Листопада 2020, 17:10
Фото ілюстративне 1001
Фото ілюстративне

Крадіжка з автомобіля – досить поширене явище і часто відбувається через безпечність самих власників. Зазвичай зловмисники діють вночі, і лише вранці громадяни виявляють пошкодження автомобіля й відсутність у ньому своїх речей.

Патрульна поліція Рівненщини надає кілька порад, як убезпечити свою автівку від рук автокрадіїв.

  • Не залишайте цінні речі в салоні автомобіля:

задля зменшення ризику стати жертвою зловмисників не залишайте сумки, телефони, реєстратори та інші цінні речі всередині автомобіля. Найгірше, що можна зробити для власної автівки — привернути увагу нечесних на руку осіб, залишивши в салоні цінні речі.

  • Зачиняйте автівку на замок і не залишайте ключі в замку запалювання:

зачиняти машину потрібно завжди, а не тільки коли йдете надовго у справах. Навіть на заправках, шиномонтажах, а особливо тоді, коли ви зупинились, щоб зайти в магазин.

  • Також пам'ятайте найпростішу схему зловмисників, яка побудована на відволіканні водія: у той час коли один відволікає водія, розмовою чи проханням допомогти, його напарник швидко відчиняє задні двері та забирає із салону цінні речі.
  • Обирайте правильні паркувальні місця:

у нічний час найкраще залишати свій автомобіль у гаражі чи на стоянці з цілодобовою охороною. Якщо це неможливо, тоді варто підшукати освітлену ділянку в зоні дії камер відеоспостереження.

  • Установіть надійну сигналізацію.

У разі незаконного проникнення до авто, негайно телефонуйте102.

Читайте також: «Сільське господарство майбутнього»: одне із агропідприємств району оголосило конкурс малюнку серед школярів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024