На Кореччині відзначили День української писемності й мови

10 Листопада 2020, 14:19
1116

У навчальних закладах, бібліотеках Корецького району 9 листопада проведені урочистості, присвячені Дню української писемності та мови. Про це повідомляється на сторінках закладів у фейсбуці.

У Богданівському НВК долучилися до написання ювілейного XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020 вчителі та учні 7-9 класів. Також з дотриманням усіх санітарних норм у закладі провели бесіди, творчі робити, акцію «До лиця вишиванка, тобі до лиця».



У Веснянській загальноосвітній школі відбулася виставка до Дня української писемності та мови. Класні керівники провели виховні години та відеопрезентації.

У Корецькій районній бібліотеці для дітей підготовили книжкову виставку «З витоків словесних скарбів», з якої всі користувачі бібліотеки змогли ознайомитися про розвиток української мови, її історію, згадати скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. А також всім відвідувачам було запропоновано завітати на сторінку «Бібліогротека» та перевірити свої знання з рідної мови у вікторинах у розділі «Українська мова».



 

У Головницькій публічно-шкільній бібліотеці для учнів початкових класів бібліотекарка Ніна Шевчук підготувала та презентувала книжкову виставки «Рідної мови чиста криниця». Так само Ніна Олексіївна провела для школярів мовний калейдоскоп «Серце нації б'ється у слові».







 

Відзначення Дня української писемності та мови у стінах Головницької школи на цьому не завершилося. Для учнів 8 класу провели виховну годину-конкурс «Мова єднає усіх», одинадцятикласники взяли участь у інтелектуальній грі-конкурсі знавців української мови «Мово українська, мово солов'їна». Також школярі закладу приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.









 

Відзначили День української писемності та мови й у Річецькому НВК.




 

Заходи, проведені 9 листопада, сприяли вихованню потреби зберігати, як святиню, усе те, що пов’язує нас із рідною землею: любов до національних традицій, народної мудрості, до краси та гармонії рідного слова.

Читайте також: Легенди Кореччини: звідки походять назви населених пунктів

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024