Престольне свято відзначив храм святої Параскеви Нового Корця

10 Листопада 2020, 20:25
2642

Віряни храму святої Параскеви села Нового Корця 10 листопада, у день пам’яті мучениці Параскеви П’ятниці, відзначили престольне свято.

Фото у соцмережі «Фейсбук» опублікувала Ольга Новак.

Свята Параскева народилася у ІІІ столітті в Іконії (нині  – територія сучасної Туреччини), в родині благочестивих батьків-християн, котрі виховали свою дитину в дусі христової віри. Під час земного життя свята великомучениця Параскева показала приклад твердої віри і любові до Спасителя миру.

Народознавці довели, що до початку ХХ століття вона була однією з найбільш шанованих святих на Русі. ЇЇ ікони можна було зустріти в кожному домі, бо святу Параскеву П’ятницю вважали покровителькою селян, домашнього господарства і худоби.

Свята мучениця дала обітницю дівоцтва і тепер молиться перед Господом за тих, хто очікує гідного нареченого. Жінки, котрі довгий час не можуть мати дітей, також звертаються до великомучениці, сподіваючись на диво дітонародження. Вона допомагає налагодити мир у родині, зцілює духовні й фізичні недуги віруючих, особливо у випадках нестерпного болю.

У святої Параскеви не лише ім’я пов’язане зі Страстями Христовими (Параскева з грецької означає «п’ятниця», день, коли було розіп’ято Христа Спасителя), але й сама вона закінчила життя мученицькою кончиною.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024