Половину ліжкового фонду Рівненщини перепрофілюють для хворих з Covid

13 Листопада 2020, 17:33
Фото ілюстративне 792
Фото ілюстративне

50 відсотків ліжок в лікарнях Рівненщини пристосують до надання допомоги «ковідним» пацієнтам. До того ж 80 відсотків цих ліжко-місць мають бути підведені до кисню. На сьогодні це одне із головних завдань, над яким працюють в області.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Зокрема, у Костопільській ЦРЛ для «ковідних» пацієнтів відвели ще 28 ліжок, загалом – 100. Утричі збільшують і кількість кисневих точок. Для цього збудована киснева станція, потужністю 3 тисячі кубометрів.

Збільшують потужності й інші лікарні Рівненщини. Керівники закладів доповіли, що завершують перепрофільовувати різні відділення, також на завершальному етапі виготовлення документації для підведення кисню.

«МОЗ поставив чітке завдання – перепрофілювати 50 відсотків усього ліжкового фонду для хворих з Covid, а також збільшити кількість кисневих точок. На Рівненщину з державного бюджету вже надійшло понад 9 мільйонів гривень для цього, ще якнайменше 14 мільйонів спрямують найближчим часом. Тому лікарні повинні максимально розширити свої потужності», - відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник повідомив, що МОЗ закупить для регіонів концентратори централізовано, для Рівненщини надійде понад півтисячі одиниць. Окрім того, й саме управління придбає близько 30 концентраторів, закупка яких вже розпочалася.

Також, як відзначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, керівники лікарень мають обстежити джерела живлення в закладах, адже із введенням додаткових точок з киснем збільшується навантаження на електромережі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024