Користівську сільраду суд зобов’язав вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на греблі

13 Листопада 2020, 12:47
2090

Рівненський окружний адміністративний суд задоволив два позови Здолбунівської місцевої прокуратури, визнав протиправною бездіяльність Користівської сільської ради Корецького району та зобов’язав орган місцевого самоврядування вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно, а саме гідротехнічні споруди (греблі) загальною площею 0,016 га та вартістю 250 тис. грн, які розташовані на території сільської ради.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Так, прокурори з’ясували, що в порушення вимог чинного законодавства, заходи щодо оформлення права власності на гідротехнічні споруди сільською радою не вживалися. Разом із тим, набуття у комунальну власність гребель дасть можливість органу місцевого самоврядування вирішувати питання збереження водних об'єктів для загального та спеціального водокористування, надавати в оренду вказане нерухоме майно, забезпечивши збереження та належну експлуатацію гідротехнічних споруд, запобігти виникненню надзвичайних ситуацій пов’язаних з водним фактором, тощо.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді зобов'язали сільську раду вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на вказане майно.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024