Підприємців Рівненщини інформують про державну підтримку на час карантину

27 Листопада 2020, 15:53
Фото ілюстративне 785
Фото ілюстративне

Щодня заклади громадського харчування Рівного відвідують місцеві мобільні групи та інформують керівників про підтримку від держави на період карантину.

Про це інформують на сайті Рівненської ОДА.

За чотири дні поспілкувалися із майже 30 представниками малого та середнього бізнесу обласного центру.

Нагадаємо, тиждень тому голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив створити мобільні групи для комунікації із місцевим бізнесом. Вони пояснюватимуть підприємцям механізми компенсацій під час карантину.

До складу таких груп увійшли представники департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА та центру зайнятості.

«Під час візитів інформуємо про програми, які реалізуються в державі, а також кошти, що можуть отримати підприємці та їх працівники у тому числі під час локдауну «вихідного дня», - розповідає начальник відділу з питань підприємництва та регуляторної політики департаменту економічного розвитку та торгівлі Ігор Перепелиця. – Збираємо проблемні питання, які в подальшому будемо виносити на координаційну раду з питань підприємництва, що діє при Рівненській ОДА».

Такі ж мобільні групи діятимуть і в районах.

Підприємці самі можуть зателефонувати і домовитися про таку зустріч (тел.:+38 096 158 21 79, (0362) 695-215, 695-293, [email protected]).

До сьогодні понад 20 тисяч жителів Рівненщини скористалися різними видами державної підтримки на період карантину.

Так, роботодавці та їх працівники можуть отримати підтримку через часткове безробіття. Таку допомогу на Рівненщині вже отримали 15,6 тисяч осіб, яким направлено понад 117 млн грн. Підприємцям області потрібно звернутися до центрів зайнятості.

Продовжує надаватися допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та відносяться до першої та другої групи платників єдиного податку. Станом на сьогодні таку допомогу отримали на 4,5 тисяч дітей. Щоб одержати гроші, необхідно звернутися до відділу соціального захисту за місцем реєстрації.

Діє Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%». В рамках програми для малого і середнього підприємництва області видано 146 кредитів на суму 253,9 млн. грн. Щоб скористатися доступними кредитами, необхідно звернутися до банку.

Вчора Уряд ухвалив рішення щодо визначення механізму надання державних гарантій на портфельній основі.

Читайте також: Головні на селі: хто такі старости й навіщо вони потрібні громаді

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024