ЗНО-2021: обов'язкова математика та інші предмети на вибір – освітянин пояснив новації

28 Листопада 2020, 16:04
875

Тестування із математики абітурієнти складатимуть обов'язково, а ще вибиратимуть: брати участь в ЗНО лише з української мови чи української мови та літератури.

Про це розповів відповідальний за проведення ЗНО на Рівненщині Ігор Опольський, повідомляє Суспільне.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться з 1 лютого 2021 року і триватиме по 5 березня. Основна сесія стартуватиме із тестування з хімії 21 травня, а завершиться 16 червня тестуванням із географії.

Учасники ЗНО можуть скласти тести із п'яти предметів і подати до п'яти заяв на вступ на державну форму навчання, та до 30 – на контракт.

Щодо пробного ЗНО, то воно наступного року відбудеться в один день – 10 квітня, це будуть усі предмети. Учасник може обрати один будь-який предмет. Реєстрація на пробне тестування триватиме з 5 січня по 19 січня.

«Українська мова треба тим дітям, які закінчують заклади освіти і ніде не вступають. Друга категорія – тим, хто закінчує заклади освіти і вступають до закладів вищої освіти, але, наприклад, на технічні спеціальності, де це все учні дізнаються разом з батьками, читаючи умови прийому закладів освіти на ті спеціальності, куди вони хочуть вступати», – каже відповідальний за проведення ЗНО в області Ігор Опольський.

Математика обов'язкова буде всім, хто завершує навчання у закладах загальносередньої освіти, професійно-технічної, коледжів – щоб отримати атестат.

«Кому треба буде виконувати сертифікаційну роботу "українська мова і література"? Тим, хто хоче вступати до закладів вищої освіти на гуманітарні спеціальності», – додав Ігор Опольський.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024